Габриела Василева ще е новата Мис България. Тя изпреварва с една точка Ина Манчева, след като гласът на публиката беше анулиран. Това е много грозна постъпка спрямо тези красиви момичета. Ние заставаме изцяло зад момичетата“ - съобщи ексклузивно в “Гореща точка“ по ТВ 7 Стойчо Керев, председател на журито в конкурса. Лично той като председател е дал това предложение.

За нас е изключително важно всичко да е прозрачно. Бяха преодолени защитите в сървъра в интернет. Благодарение на гласуването на публиката тази година първа стана Ина Манчева. Това е станало със заразяване на компютрите. Имаше гласуване от Бангладеш, Пакистан и други държави от Азия. Затова решихме да касираме този вот“, поясни Емил Кошлуков, един от организаторите на конкурса.

Видно разстроена 17-годишната Ина предаде короната на Габриела, която пък от своя страна не скри радостта си, че е обявена за най-красивата българка. Самата Манчева отказа да приеме, поне засега, тиарата за второто място, споделяйки с организаторите, че ще помисли дали да е носителка на тази титла занапред. Тя сподели в ефира на TV7, че е обидена и наранена от случващото се, но все пак е "за" честността в конкурса.

Как бе избрана Ина Манчева
Вижте снимки от конкурса >>

Габриела Василева е на 20 години от Бяла Слатина, но в момента живее в София. Има приятел и за втора поредна година учи в УНСС – „Икономика и бизнес“. Висока е 1 м и 80 см. През свободното си време ходи на фитнес, спортно катерене, танци и обожава моторите. Победителка е в миналогодишния конкурс „Мис УНСС“.  Би дала всичко за майка си. Обича животните.

Вижте снимки на новата Мис България 2012 Габриела Василева >>

От следващата година ще затваряме гласуването два дни преди финала, за да имаме време да проверим гласовете“, коментира още Емил Кошлуков.