Тази седмица кралица Беатрикс обяви, че абдикира в полза на сина си Вилем-Александър, който ще стане крал на 30 април. Неговата съпруга Максима ще приеме титлата кралица консорт (ролята на консорт не носи конституционни правомощия) и към нея ще се обръщат с Нейно величество кралицата на Холандия.

Някои хора смятат, че родената в Аржентина Максима и Бритни Спиърс са двойнички, но освен тъмния тен и русата коса, прилики в ежедневието им трудно се намират. Принцесата е любяща майка на три дъщери: Катарина-Амалиа (9), Алексия (7) и Ариане (5). Максима винаги се старае да отделя достатъчно внимание на децата си, дори това да налага да прекъсва визитите си в отдалечени държави и да се връща в Холандия.

Бъдещата кралица е не само добра майка, но и много амбициозна жена. По професия тя е икономист и е работила като инвестиционен банкер по цял свят.

На сватбата си Максима облича уникална рокля от коприна "Микадо". Сред топ попаденията на принцесата е и перфектният тоалет в мандаринен цвят, който носи на сватбата на принц Албер и Шарлийн в Монако. Сред най-несполучливите й модни избори е облеклото й за венчавката на люксембургския принц Гийом - риза в цвят "горчица" с огромни ръкави, черна пола и шапка с пера. Аксесоарите й са свежи и забавни, като големите жълти обици, които носи на откриването на център за жени, пострадали от домашно насилие в град Алкмар.

Максима е готова да даде сто процента от себе си, когато става въпрос за благотворителност. Миналия септември тя плува в каналите на Амстердам, за да набере средства за хора, страдащи от неврологични заболявания.

Вижте снимки на Максима >>