Известният с чувството си за хумор британски принц заяви: "Страхотна новина! Нямам търпение да видя как брат ми страда още повече." Разбира се, след това принц Хари уточни, че само се е шегувал и че много се радва за бъдещото ново попълнение на кралското семейство.

Новината нареди принц Хари на 5-то място в линията за наследяване на престола и така за него стана категорично ясно, че това едва ли някога ще му се случи. Според запознати по-малкият брат на Уилям обаче изобщо не отдавал значение на това дали един ден ще е крал.

Вижте снимки на Хари с Уилям и Кейт >>

На 15-ти септември принц Хари навършва 30 години. По случай годишнината му авторката Пени Джунър е написала негова биография, в която интерпретира по скандален начин взаимоотношенията с майка му принцеса Даяна. Тя твърди, че Даяна не е осигурявала сигурна и спокойна среда за израстването на децата си, което се отразило на крехката психика на по-малкия ѝ син.

Според авторката, Даяна имала бурни емоционални изблици поради проваления си брак с Чарлз и очаквала от децата ѝ да я успокояват. Тя ги обичала безкрайно, но очаквала и от тях 100% отдаденост, включително ревнувайки ги от бавачките им, с които прекъсвала взаимоотношения без обяснения.

Според Пени Джунър, в кралското семейство не само нямало заговор за дискредитиранетона принцеса Даяна, а напротив - бащата на децата ѝ употребявал много усилия всичките ѝ връзки да не стигнат до медиите. Даяна често прибягвала до обаждания на съперниците си и мълчала по телефона. Веднъж се обадила на Камила Паркър Боулс посред нощ и ѝ казала: “Пратила съм хора да те убият. Те са в градината. Погледни през прозореца и ще ги видиш”. Всички огорчения и драми, резултат от бурния живот на Даяна, се разигравали пред погледа на децата ѝ, твърди се в биографията.