Наградата за "Най-добър актьорски състав" получи филмът "Спотлайт" с Марк Ръфало, Майкъл Кийтън, Рейчъл Макадамс, Лив Шрайбър и др. Лентата на режисьора Том Маккарти е основана на реални събития и разказва за разследване на журналисти от вестник "Бостън глоуб" на случаи на педофилия, извършени от свещеници в бостънската епархия. Получи 6 номинации за Оскар, включително в категорията "Най-добър филм".

Леонардо ди Каприо спечели в категорията "Най-добър актьор" за ролята си във "Завръщането" - филм на мексиканския режисьор Алехандро Гонсалес Инярито, съобщават от БТА. Ди Каприо е номиниран и за "Оскар".

Вижте снимки >>

"Най-добра актриса" стана Бри Ларсън с ролята си във филма "Стая".

Идрис Елба гилдията награди за ролите му в "Зверове без родина" и тв филма "Лутер", Алисия Викандер за "Момичето от Дания".

Каръл Бърнет получи признанието за цялостно творчество.

В телевизионната част сериалът "Имението Даунтън" беше отличен за най-добър актьорски състав. Наградата за най-добър актьорски състав в комедиен сериал получи "Оранжевото е новото черно". Признание за "Най-добър актьор в драматичен сериал" получи Кевин Спейси за политическата драма "Къща от карти", а за най-добра актриса - Вайола Дейвис за "Как да ни се размине за убийство".

Leonardo DiCaprio Receives the SAG Award for Male Actor in a L...

Leonardo DiCaprio takes home the SAG Award for Male Actor in a Leading Role!The Revenant Movie #TheRevenant #sagawards

Posted by Screen Actors Guild Awards on Saturday, 30 January 2016