Колева написа във "Фейсбук", че е отишла да си прибере колата от наказателния паркинг. Там станала свидетел как мъж и жена спорят със служителите на Центъра за градска мобилност.

Вижте снимки >>

Мъжът започна на английски да обижда България. След малко го помолих да не генерализира. При което неговата съпруга, която се оказа служител на Външно министерство, се обърна и ми каза: „Ей, наркоманке, млъквай. Не говори със съпруга ми. Ти си облечена за 5 лева от втората употреба, а моят часовник струва 30 000 лева.” Такива неща започна да ми говори”, описа случилото се певицата.

Двойката си взела автомобила, а докато излизали, Колева решила да ги снима и си извадила телефона:

Тя слезе от колата и със спринт дойде да ме бие, с юмруци и с ритници”, разказа Рут пред "Нова тв".

От полицията после разбрала, че нападателката й е държавен служител, самата тя казала на полицаите, че "била важна във Външно".

По-късно става ясно, че това е Деница Михайлова - първата жена от ромски произход, която работи в МВнР (вижте в галерията). Преди няколко години тя игра ролята на Мая в сериала "Стъклен дом". Съпругът й е арабинът Адил Саид Ахмед ал Шанфари, който купи близо една трета от акците на "Инвестбанк" за 50 млн. лв.

Михайлова обаче заяви, че твърденията на Колева са "лъжи и долни инсинуации".

Говорех си със съпруга ми на опашката. Тя нарече съпруга ми: „Шибан сириец! Отиди си там откъдето си дошъл”. Започна да ме обижда, да ме нарича проститутка, че ще ме оправи тя”, разказа Михайлова.

Тя обаче нямаше обяснения за снимките със синини, които Колева разпространи във "Фейсбук" и заяви, че не знае как ги е получила.

Михайлова и съпругът й си тръгнали, но все пак решила да се върне, за да накара певицата да изтрие снимките от телефона си.

Тя започна да ме драска. Нападна и съпруга ми в лицето, очилата му паднаха на земята”, заявява още държавната служителка.

Към момента няма официална позиция от страна на Министерството на външните работи.

Рут Колева публикува и съобщение, което е изпратила до външния министър Даниел Митов. В него казва, че не знае дали той е запознат какво е извършила неговата служителка, но с адвокатите й очакват становище. Певицата уточнява, че може да му изпрати записи.