Преди сватбата Илиана вече има множество златни медали от световно и европейско първенство. Играчът с най-много голове в историята на "Левски" (165) пък се превръща в любимец на феновете на отбора още през 80-те. По онова време Наско Сираков е един от най-добрите български футболисти.

Вижте снимки на Наско и Илиана >>


Двамата са заедно почти 33 години. Още на първата среща Наско казва на Илиана, че ще стане негова жена. Година след това двамата вече са женени, а обществения интерес към сватбата им е голям.

В началото на брака си двамата се завъртат в истинска война на характерите, но днес Илиана и Наско не пропускат повод да засвидетелстват любовта си с мил жест или красиви думи.

Началото

"Три-четири месеца се борих само да се запозная с нея. След това всичко се случи много лесно", разказва Наско.

Може би това го амбицира да демонстрира силно чувство на гордост пред съпругата си.

"За него беше въпрос на чест да не показва, че ме обича ужасно много, или пък на публично място да демонстрира нежност към мен", споделя Раева пред "Story".

Сега Сираков няма притеснения да каже на съпругата си, че я обича и да я целуне пред други хора.

Малките жестове

На 26 април 2016 Илиана не се поколеба да сподели чувствата си с приятелите си във "Фейсбук" и написа:

"ЧРД на моето момче - 54 години! Да е жив, здрав и благословен! Обичам те!".

Предния месец Наско бе приет по спешност в болница със съмнение за инсулт, което почти доведе Илиана до нервен срив. За щастие изследванията потвърдиха само проблем с вестибуларния апарат. И Сираков побърза да зарадва съпругата си за 8 март.

"Този прекрасен пролетен букет ме очакваше в хола преди да тръгна за работа! Моето прекрасно момче не пропусна да ме зарадва даже и от болницата... Да ми е жив и здрав! Обичам те!", написа тогава Илиана.

Опитомяването и кюфтетата

"Бяхме два силни характера, опърничеви, но той успя по-бързо да ме опитоми", разказва Илиaна по bTV през 2009 г.

"Коя беше повратната точка? Когато на петия месец от брака ни той каза - дай ми чинията с кюфтетата, а аз казах – ще си ги вземеш сам! Той - как така бе, жена? Дай кюфтетата! Но за мен беше унизително", споделя Раева пред "Story".

"Но се научих да му ги слагам. Аз се научих и да му подреждам дрехите в гардероба, аз се научих и да готвя. Но най-важното – за мен сега това е удоволствие."

"Формулата на нашата любов е, че се научихме да правим компромиси. Формулата са двете ни прекрасни дъщери. Те осмислиха нашата любов",
допълва Илиана.

Ревност

Илиана Раева признава, че е ревнувала съпруга си и това предизвиквало скандали:

"Хвърлях, беснеех много, крещях, виках, заплашвах... Много ревнива жена бях – много скандали съм правила. Един куфар с дрехи му изхвърлих от 17-ия етаж..."

"Когато с един човек си минал през всякакви изпитания, когато благодарение на него си оцелял, си даваш сметка, че той е до теб не случайно. Страстта, чисто земната сексуална любов между мен и Наско в началото ме караше да казвам, че връзката ни е кармична. Защото съм имала телесна жажда да бъда с него"
, разсъждава Илиана.

"Сега, от позицията на 47-годишна жена, съм разбрала, че духовната ми връзка с него е много силна. Била съм на кръстопът, когато неговата намеса е била решаваща за правилното решение. И никой друг не е имал силата да ме обърне, и да ме върне по правия път. Сега вече осъзнато мога да кажа, че нашата връзка не е случайна. Същото важи и за мен. Не съпругата, не майката на децата му Илиана, а човекът, личността, която му е била най-необходима, за да преодолее най-трудните си моменти" - казва Илиана през 2009 г. пред "Труд".