Брук Шийлдс, Стиви Уондър, Лайънъл Ричи, Меджик Джонсън и Марая Кери бяха сред звездите, дошли лично да уважат поклонението пред Майкъл Джексън. Даяна Рос беше изпратила съболезнователно писмо, в което обещава, че винаги ще помага на децата на певеца, когато имат нужда. Писмо е изпратил и Нелсън Мандела. В страницата си в Twitter Елизабет Тейлър публикува информация, че няма да бъде на погребението, тъй като болката й е огромна и предпочита да я преживее насаме.
"Този човек беше наш брат, наш баща. Той винаги ще бъде член на нашето семейство. Дойдохме в тази зала, в която само преди няколко дни той пееше и танцуваше. Нашите сърца днес са натежали. Той искаше да даде обич на света със своето красиво сърце" - произнесе пастор Луша Смит - приятел на семейството на Майкъл Джексън. Марая Кери и Лайънъл Ричи пяха в чест на Майкъл. "Той беше движен от желанието си да се надскочи. Той се равняваше по най-великите и стана още по-велик. Той вдигна летвата и после я счупи. Майкъл, благодаря ти за веселието, благодаря ти за смеха. Ти ще живееш в моето сърце завинаги" - каза основателят на музикалната компания "Мотаун" Бери Горди на церемонията. "Това е момент, който бих искал да не бях доживял. Знам, че господ е добър. Знам, че имаме страшно много нужда от Майкъл, но може би и Бог има нужда от него" - каза развълнуваният Стиви Уондър. "Срещнах Джако преди 30 години, когато той продаваше билети за мачовете на Лейкърс. Прекарахме невероятно време с него. Аз видях гения на Майкъл Джексън. Наистина вярвам, че той ме направи голям баскетболен играч. Искам да благодаря на Майкъл, че отвори толкова много врати пред афроамериканците" - каза Меджик Джонсън. "Майкъл беше уникален. Помня времето, което прекарахме заедно. Винаги, когато излизахме, имаше фотографи, но за нас това беше най-лесният вид приятелство. Той знаеше че винаги може да разчита на моята подкрепа може би защото и двамата разбирахме какво значи да си под светлината на прожекторите от малки. И двамата трябваше да станем възрастни много бързо. Майкъл обичаше да се смее. Сърцето му изригваше, когато се смееше. Той имаше невероятно чувство за хумор" - каза Брук Шийлдс и се разплака. "Но въпреки, че ни болят сърцата нека се усмихнем" - завърши тя. Последна памет на великият певец отдадоха дъщерята на Мартин Лутър Кинг, другата легенда на "Мотаун" - Смоки Робинсън и партньорът и организатор на поклонението Кени Ортега. Сборен хор, за който се очакваше да се включи в турнето на Майкъл Джексън, изпя "We Are The World". "Той беше гръбнакът на семейството. Опитвам се да разбера защо стана така...", "Когато ти ни остави, една част от мен си тръгна с теб...", "Майкъл беше гласът на нашите ангелски тромпети...", "Бих те прегърнал и казал "обичам те", но всевишния те призова у дома. Имам молба да дадеш на нашия брат Брендън прегръдка..." - споделиха братята на Джексън. "Откакто съм родена, татко беше най-добрият баща който можете да се представите" - каза дъщеря му Парис.
По-рано се появиха информации, че Джексън вече е бил погребан. Според тях прощалната церемония е била извършена в тесен семеен кръг в Лос Анжелис. Близките на Джако категорично опровергаха тази информация. Ковчегът с тялото му, върху който имаше много червени цветя, бе поставен пред сцената на „Стейпълс сентър". Той е от бронз, покрит с 14-каратово злато, отвътре е облицован със синьо кадифе. Затвореният ковчег обаче тепърва ще даде повод за нови спекулации в медиите.
Вижте снимки от погребението >>