Лютаков разкри пред сайта на bTV, че не желае да ползва дубльори, но в някои по-опасни сцени от сериала вероятно ще се наложи. "Всъщност имаше такова предизвикателство в "Седем часа разлика", когато гръмна колата, и когато остатъчните гърмежи от четирите гуми ги чувах зад себе си, и си представях как хвърчи горяща гума и ми се залепва по врата. Но това беше само страх, не се случи нищо", припомня си актьорът.

Вижте снимки на Симеон >>

Въпреки силното си актьорско присъствие в "Седем часа разлика", Симеон тъгува по другата си страст - фотографията: "Напоследък не намирам, честно казано. Много ми се снима. Гледам всички оператори, осветители, целия екип ги гледам в ръцете и тайно им завиждам, че те докосват тези обективи и тази техника и снимат. И чакам да дойде някакъв по-дълъг период на почивка, в който да поснимам малко."

Лютаков разказва, че вече му се е случвало да срещне истинската любов и дори се е влюбвал на снимачната площадка. "Влюбвал съм се в колежка, но много, много отдавна. С течение на годините по-професионално и сериозно започнах да гледам на нещата, които правя, и не съм си позволявал. Това неминуемо пречи на работата. Е, понякога помага. Но за мен, като цяло мисля, че би ми пречило. Скоро не ми се е случвало такова нещо", казва актьорът.