Новата учебна година наближава. 15 септември е ей го къде. А това означава тетрадки, учебници, приятели, нови емоции. Нова раница за училище... В следващите редове ще ви припомним няколко прости правила при избор на раница за училище. Не подценявайте купуването на раница. Изключително важно е тя е удобна и да отговаря на изискванията на детето. И като първо правило, когато купувате, бъдете заедно с детето.

Добре е раницата да има светлоотразителни ленти. На този детайл малко хора обръщат внимание, но това, повярвайте, е изключително важно. Това ще направи децата по-видими на пътя, ако се прибират по тъмно от училище. Такива могат да се пришият или залепят и допълнително, но е добре да ги има.

Когато избирате раница, сложете няколко книги или списания вътре, имитирайки учебници и тетрадки, и проверете дали ще бъде удобна за детето.

Съобразете дължината на раницата с височината на детето. Консултантите в магазините може да ви препоръчат раница с дължина 40 см. Съобразете я обаче с ръста на детето ви. Ако е по-ниско, може да се окаже, че такъв размер е твърде неудобен за него. Това също е много важно.

Не е много добре да заложите на раница, по която има картинки на любими герои. Причината това е нож с две остриета е фактът, че децата много бързо променят мнението си и това, което харесват днес, утре може да не им харесва. А това може да доведе и до повод детето в един момент да не иска да носи раницата.

Така че по-разумният вариант е да изберете раница с неутрални цветове.

Обикновен се планира една раница да я се носи няколко години, така че това е по-удачно. Когато пък е в неутрални цветове, но харесани от детето, винаги можете да я направите още по-любима, след като закачите любими фигури.

Също е важно да се отбележи, че трябва да се избира раница с олекотена конструкция. Нека платът, от който е направена, е тънък и здрав.

Рамките също трябва да са леки и здрави.

Вижте местата, където рамките са пришити към раницата. Огледайте ги добре. Раниците стават доста тежки, когато се напълнят с учебните помагала, затова нека самата тя не тежи много.

Що се отнася до вашия ученик, то може да закупите някои доста полезни неща за него тук >>> Всъщност, там има идеи за подаръци за всеки.