Концертът на Ханс Цимер е на 16 май, 2016 г., от 20 часа в софийската зала "Арена Армеец".
   
Касовите хитове „Гладиатор“, „Черният рицар“, „Цар Лъв“, „Шифърът на Леонардо“ и „Армагедон“ отдавна са част от поп културата. Освен че са сред най-успешните продукции в историята на киното, общото между тези филми е невероятната им музика, която се радва на изключителна популярност. Неин създател е композиторът Ханс Цимер.

Той е написал музиката за повече от 120 филма, които са донесли над 24 милиарда долара приходи! Цимер е удостоен с „Оскар“, два приза „Златен глобус“, три „Грами“, печелил е "Американските музикални награди", както и „Тони“. Цимер има цели десет номинации за „Оскар“, като последната е от 2015 г. за музиката към фантастичния епос „Интерстелар“.
 
През 2014 г. Цимер получава възторжени отзиви за концертите си във Великобритания. Това го амбицира да поеме на турне, което ще премине и през София. „Винаги съм искал да представя музиката си пред голяма аудитория в поредица от концерти и сега съм изключително развълнуван, че това най-после ще се случи. Освен това съм много щастлив, че с мен на сцената ще присъстват някои мои невероятно талантливи приятели, като заедно с тях ще подарим на публиката уникално преживяване, което никога няма да забрави“, споделя гениалният композитор.

На сцената в „Арена Армеец“ Цимер и оркестърът му ще представят съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Светлинни ефекти и мултимедия ще пресъздадат на живо част от филмите, за които е работил.

Билетите ще бъдат на цени от 60 до 140 лв. и ще могат да бъдат закупени от  5 ноември (след 11 часа) на всички каси на Тикетпро. Спектакълът ще бъде
с лимитиран капацитет 7000 седящи места