Заемаща около 350 кв.м. от поляната пред Serpentine Gallery, деликатната конструкция от фини стоманени пръти изглежда като лек и полупрозрачен облак на класическия фон на източното крило на галерията. Създаден като гъвкаво, мултифункционално обществено пространство, разполагащ със собствено кафене във вътрешността и серия от стъпаловидни тераси, атрактивният павилион подканя посетителите да открият собствени начини за комфортно настаняване в нишите на ефирния му лабиринт.

Вижте снимки >>

Соу Фуджимото е един от емблематичните творци на цяло поколение, което преоткрива нашите взаимоотношения с архитектурната среда. Инспирирани от природни структури, каквито са гората, гнездото, пещерата, неговите произведения обитават зоната между природа и изкуство. За настоящата си идея той обяснява:

"В пасторалния контекст на Кензингтън Гардънс, ярката зеленина на заобикалящата растителност се слива с геометричната конструкция. Създадена е нова форма, в която естественото и създаденото от човешката ръка се сливат, не изцяло природно и не напълно изкуствено, а чрез уникална среща между двете. Деликатната, триизмерна структура образува полупрозрачен, неправилен пръстен, който едновременно създава защита на гостите и им позволява да останат част от пейзажа."

Соу Фуджимото е 13-тият световно известен архитект и третият японец, който оставя своя следа пред Serpentine Gallery.