Срещата с журналисти беше по повод издаването на български език на автобиографията на певицата "Сянката на гласа ми". На събитието присъстваше и домашният любимец на Каас - белият пудел Текила. Вижте снимки >>

Патрисия Каас е в България за втори път. Първият беше преди около четири години, спомни си певицата.

"Животът на Едит Пиаф е бил по-труден от моя, живяла е в различна епоха. Аз също познах болката и страданието - израснала съм в многодетно семейство, което беше много скромно. Приличаме си по това, че говорим така, както пеем, и че сме естрадни певици", коментира Патрисия.

Тя се пошегува, че любовните й истории не са толкова страстни и драматични, както на Пиаф, но след едногодишно турне с нейните песни може и да си промени отношението към мъжете.

"За да отдадеш почит на Пиаф, трябва да отдадеш почит и на мъжете в живота й - като Жан Кокто, а също и на театъра. Тя много е обичала театъра и е играла на сцена", допълни Каас.

Френската певица е написала "Сянката на гласа ми" преди две години, заедно със Софи Бландиниер, и я определя като разговор между две жени, продължил над 200 часа. Писането е било като терапия по думите на Каас и сега тя се чувства по-уверена в себе си.

Книгата е отпечатана на български от издателство „Сиела“ със сътрудничеството на Софи Бландиниер, а преводът от френски е на журналистката Лилия Стамболова.