Дуетът "LadBaby" подобри рекорд на "Тhe Beatles" във Великобритания, като за пети път оглави класацията за коледен сингъл, съобщи официалната компанията, следяща продажбите.

Влогърите Марк и Роксан Хойл дебютираха на първо място в коледната класация с "Food Aid". Клипът засяга актуални теми за растящите цени и топящите се заплати с помощта на експерта по спестявания Мартин Луис. Той е най-бързо продаваният за годината с над 65 000 единици. Приходите от него ще бъдат разделени между благотворителната организация, която осигурява храна за бедните "The Trussell Trust" и тръста "Band Aid", защото песента е интерпретация на неговия коледния хит от 1985 г. "Do They Know It's Christmas".

Миналата година "LadBaby" изравни рекорда на "The Beatles" с четири песни начело на коледната класация на сингли. Те бяха на първо място през 2018 г. с "We Built This City", а след това с "I Love Sausage Rolls" (2019), "Don't Stop Me Eatin'" (2020) и "Sausage Rolls For Everyone" (2021) в сътрудничество с Ед Шийран и Елтън Джон.

На второ място е "Last Christmas" на "Wham!"

На трето място е групата "Sidemen" с "Christmas Drillings". Песента се разпространява в помощ на благотворителната организация "FareShare". Следва Марая Кери с "All I Want For Christmas Is You" и "Merry Christmas" на Ед Шийран, и Елтън Джон.

В британската класация на албумите на първо място е "Midnights" на Тейлър Суифт. Следва Клиф Ричард с "Christmas With Cliff", пише БТА. Трети е Майкъл Бубле с "Christmas".