Италианската телевизия La7 ("Ла сетте") в понеделник вечерта започна излъчването на телевизионния сериал "Слуга на народа", главната роля в който изпълнява украинският президент Володимир Зеленски.

Поредицата е заснета от студио "Квартал-95", сред съоснователите на което е Зеленски. Първото му излъчване по канал "1+1" става абсолютен лидер в украинския телевизионен рейтинг.

Според сюжета на шоуто главният герой - учителят по история Василий Петрович Холобородко, е ядосан от всичко, което се случва наоколо - корупция, опустошение, непотизъм. Той заплашва да уреди президентът да живее като обикновен учител, а накрая да позволи на обикновен учител да живее като президент. По молба на учениците си Василий Петрович се кандидатира за президент на Украйна и печели.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров посъветва Зеленски да прегледа отново епизодите на телевизионната продукция и да си припомни лозунгите, с които е дошъл на власт през 2019 г., предава БТА Лавров отбеляза, че Зеленски се е явил на изборите в образа на героя си Холобородко от "Слуга на народа", с "прогресивни принципи, с призиви за освобождаване на хората от олигарсите, за зачитане на правата на руснаците и други национални малцинства и най-важното - за постигане на мир в Донбас".