Американец спазва необичайни пости, като не приема никаква твърда храна, а енергия си набавя предимно от бира, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА.

Дел Хол от Синсинати пие само бира, вода, черно кафе и билков чай. Това се отразява добре на фигурата му - за три дни е отслабнал с 2,6 кг.

"Пия само по три до пет бири на ден - каза Хол. - Не е като да пия постоянно. Когато се храниш нормално, втръсва. Човек не яде едно и също нещо всеки ден. Затова определено няма да пия едно и също нещо ден след ден."

Хол е постил така и предишните две години. И двата пъти това се е отразило добре на здравето му. Отслабнал е около 20 кг, кръвното и холестеролът му са се подобрили.

"Човешкото тяло е изумително - каза Хол. - Преди са карали като праисторическите хора - преяждали са, а след това са гладували. Сега обаче вече не гладуваме."

Хол набира средства с инициативата "Sgt. Del's Virtual Tip Jar" (виртуални бакшиши за сержант Дел"). Той ще използва парите за помощ на ресторантите и баровете, претърпели загуби заради пандемията от Covid-19.