Хиалуроновата киселина, естествено съдържаща се в кожата молекула, стимулираща хидратацията, е златен стандарт в съвременната дерматология.

3 стъпки за Вашия ритуал против стареене на чувствителната кожа

В състояние на хронично възпаление, чувствителната кожа е предразположена към преждевременно стареене, като бръчките се появяват приблизително три години по-рано, а загубата на обем настъпва средно 10 години по-рано при хората с чувствителна кожа, отколкото при тези с по-малко чувствителни типове кожа*. От изключително значение е целенасочената противостарееща грижа, а хиалуроновата киселина, подсилваща хидратацията, е съставка със Златен стандарт.

Продължете да четете, за да откриете как удивителната "молекула за обем" въздейства на видимите признаци на стареене при чувствителната кожа: повишава хидратацията, възвръща обема и намалява фините линии и бръчки.

КАКВО Е ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА?

Естествено намираща се в кожата молекула, хиалуроновата киселина е способна да абсорбира до 1000 пъти теглото си във вода. Наречена "молекулата за обем", тя придава на кожата изпълнен, младежки вид. С течение на времето, количеството хиалуронова киселина в кожата постепенно намалява. Започват да се появяват признаци на стареене на кожата, които включват загубата на обем и еластичност и появата на фини линии и бръчки. До 50-годишна възраст кожата губи 50% от първоначалните нива на хиалуронова киселина**.

В резултат на това, хиалуроновата киселина е все по-търсена в грижата за кожата, заради нейните хидратиращи, изпълващи и противостареещи ползи.

 

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА: ОТГОВОРЪТ ОТ LA ROCHE-POSAY

За хората с чувствителна кожа, които са загрижени за признаците на стареене на кожата, La Roche-Posay създаде гамата Hyalu B5. Серумът съдържа два типа хиалуронова киселина за максимална клинично доказана ефикасност. Хиалуроновата киселина с високо молекулно тегло образува невидима бариера на повърхността на кожата, задържайки хидратацията - за изпълване на бръчките и финиите линии, докато тази с ниско молекулно ниво прониква дълбоко в кожата за изпълване отвътре, като същевременно стимулира клетъчното обновяване.

Витамин B5 успокоява чувствителната кожа и подобрява естествените ѝ процеси на възстановяване. В състава на Hyalu B5 серум е включен и Madecassoside, използван в сферата на медицината заради своите успокояващи и заздравяващи свойства.

Снимки: L'Oréal

Hyalu B5 Серум

С два типа Хиалуронова киселина, Витамин B5, мадекасозид и термална вода La Roche-Posay, хидратиращият серум е идеален за чувствителна кожа, при която се наблюдават фини линии и бръчки, загуба на обем и еластичност. Концентрираният серум има бързо успокояващо действие, благодарение на своята формула, като едновременно с това изпълва и възстановява. Кожата изглежда с възвърнат обем и еластичност.

Клиничните резултати показват, че след 4 часа еластичността и плътността на кожата са подобрени с 24%^ и кожата е със 70% по-хидратирана^. След един месец употреба^^, 87% от жените споделят, че намират кожата си по-еластична и с по-равномерен тен. 71% споделят, че бръчките са по-малко видими.

Снимки: L'Oréal

Hyalu B5 Крем

Съдържа два типа хиалуронова киселина, Витамин В5 и успокояваща Термална вода La Roche-Posay. Този лек дневен хидратиращ крем помага за възстановяване на обема и изпълване на кожата. Тя се усеща регенерирана и дълбоко хидратирана, с гладък външен вид и видимо намаляване на бръчките.

Хиалуронова киселина в козметиката

За хидратирана кожа с равномерен тен, La Roche-Posay Toleriane фон дьо тен крем също съдържа хиалуронова киселина. След нанасяне на основа, използвайте фон дьо тена, за да доставите на сухата и чувствителна кожа 12-часoва хидратация.

ВАШИЯТ РИТУАЛ ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

СУТРИН: Стъпка #1 - Коригиране и възстановяване

Нанесете Hyalu B5 крем за интензивно хидратиране на кожата и намаляване на появата на бръчки.

СУТРИН: Стъпка #2 - Защита

Ежедневната, широкоспектърна защита от слънцето е в основата на грижата против преждевременното стареене на кожата. Нанасяйте Anthelios флуид SPF 50+ след хидратиращия продукт. Некомедоногенен, без парфюм, той осигурява много висока защита от слънцето, без да утежнява чувствителната, склонна към слънчеви алергии кожа.

ВЕЧЕР: Стъпка #3 - Изпълване и възстановяване

За дълбока хидратация, изпълване и възстановяване на кожата, докато спите, нанасяйте Hyalu B5 Серум на добре почистена кожа. Нанасяйте няколко капки от продукта на лицето, шията и деколтето, с леки потупващи движения.

За да откриете още информация за хиалуроновата киселина и продуктите HYALU B5 от La Roche-Posay Hyalu, посетете сайта.

*Източник: IPSOS (2007) Europe 5 - Общ брой респонденти: 17,257

**A Review of Skin and the Effects of Ageing on Skin Structure and Function, OWM, Volume 52 - Issue 9 - September, 2006

^Инструментален тест, 40 жени на възраст между 45 - 65 години. Използван Dermal Torque meter, Франция

^^ Самооценка, 52 участници, 5-степенна скала