Банята е едно от кътчетата в дома ни, където можем да се усамотим и да обърнем внимание на себе си. За мен, а предполагам и за повечето дами, тя се превръща в лично козметично студио за безброй процедури, с които да поглезя кожата и косата си. Ето защо, колкото е по-уютна и функционална, толкова по-приятно ще ни бъде времето прекарано в нея.

За целта не са нужни много усилия. В момента на пазара могат да се намерят доста приятни предложения, с които да превърнете банята си в малък оазис на красотата и изкуството.

Пуснете уюта, дайте възможност на някоя от стените да се почувства специална - сложете стъклена или принт картина, изработена специално да издържа на високата влажност в помещението. Добавете лавици, на които да поставите любимите си декорации - купа с мидички, ароматни свещи, ваза с изкуствени цветя, а защо не и с естествени. Развихрете въображението си и оставете фантазията ви да свърши останалото.

Сега да поговорим малко за функционалността. За целта ще ви представя следната гледка, която сигурно ще ви се стори много позната - около мястото за къпане, независимо дали е душ кабина или вана, е пълно с най-различни видове козметика за коса и тяло. Шишетата са почти едно върху друго и самите вие дори не знаете с какво точно разполагате. Причината за тази неразбория обикновено идва от две неща: първото е, че представите ви за достатъчно пространство са се разминали с действителността, а второто е прекомерното количество козметика, които ние жените обикновено купуваме без да използваме до край. Освен, че гледката не е никак приятна, липсата на място може много да ни изнерви. Как да променим това? Всъщност не е толкова трудно, стига да сте готови да се отървете от някои стари навици.

Не е нужно да слагате новия душ гел в банята, когато не сте приключили със стария. Същото се отнася за всеки друг козметичен продукт. Така ще намалите броя на шишетата и флаконите, а помещението няма да изглежда претрупано. Купете си от онези кокетни панерчета, в които може да разделите продуктите на видове. Например - шампоанът, балсамът и маската за коса сложете на едно място, а душ гелът и козметиката за тяло - на друго.

Друго много важно нещо, което не бива да пропускаме, е полагането на грижа за кожата и премахването на нежеланото окосмяване. Вече съществуват много методи за епилация, но в повечето случаи или са доста скъпи, или прекалено болезнени. Ако отидете на козметик ще се наложи да отделите поне 2 часа от свободното си време, а когато косъмчетата започнат да се появяват отново, ще трябва да забравите за роклите и късите панталони. Затова най-лесният и бърз начин за епилация си остава самобръсначката и тук банята отново влиза в главната роля. Взимате си освежаващ душ и в същото време премахвате всички нежелани косъмчета по тялото си. След това обличате любимата си лятна рокля и не се срамувате да покажете на света гладката си и блестяща кожа.

В този ред на мисли професионалистите от WILKINSON имат специално предложение за дамите, което да скъси наполовина времето за епилация.

Новата и първа по рода си двупосочна самобръсначка WILKINSON® Intuition f.a.b.™ позволява бръснене в двете посоки, без да има нужда да я отделяте от кожата си. Освен, че тази революционна технология ще ви спести време, но и ще ви предпази от порязване със специалната система Skin Guard. Удобната дръжка и 5-те ножчета, разположени от двете страни на самобръсначката, ще ви дадат комфорта, от който се нуждаете. Известно е, че след епилация кожата се изсушава. Усещането е доста неприятно, особено когато се появи сърбеж. За да предотвратят това, WILKINSON разполагат резервоари над ножчетата, които са пълни с нежен овлажняващ гел. Той се активира при контакт с вода и хидратира кожата до 2 часа след бръснене. Разбира се, брандът предлага и резервни ножчета, които са разработени така, че да пасват и на дамската система Venus*. Затова, ако имате от тези самобръсначки не е нужно да купувате нова, а смяната на ножчетата е бърза и лесна.

Не е нужно да губите много време в болезнена епилация. Използвайте го за приятни емоции и създавайте приказни спомени.

 

*Intuition f.a.b.™ не е произведен или дистрибутиран от Gillette Company Llc, собственик на регистрираните търговски марки Gillette® и Venus®