Ако имате проблеми с кожата, разгледайте внимателно лицето си и открийте признаците.

Хормоналният дисбаланс често води до лоша кожа и това е нещо, с което се сблъскват най-често тийнейджърите. Красивата кожа е показател за добро здраве, докато лошата кожа е сигнал, че може да има нещо нередно.

Здравословната диета и упражнения са най-важното нещо за вашата кожа. Консумирането на зеленчуци и получаването на достатъчно хранителни вещества ще ви осигури здравословна еластична кожа.

Тълкуването на знаците на лицето се основава на древната Аюрведа като с наблюдение на кожата се диагностицират проблеми с тялото, пишат от Е-здравей.

Тези указания ще ви помогнат да обърнете внимание на кожата си и може би да видите кои области на тялото може би се нуждаят от помощ.

Очи

Очите ти са прозорец към душата. Това е толкова вярно. Здравият и щастлив човек има здрави очи. Очи, които променят цвета си или са прекалено бели говорят за ставни проблеми или дегенерация. Тези, които имат петна, показват лоша чревна абсорбация, а червените очи означават изтощение и лоша диета. Кръгъл пръстен около ириса може да означава излишък на захар и сол.

Огледайте вашата диета и яжте противовъзпалителни храни като мазна риба, ленено семе, куркума, орехи и органичен костен бульон. Спрете веднага преработените храни и намалете приема на кофеин, захар и сол.

Език

Има лекари, които са привърженици на алтернативната медицина и гледат езика, когато поставят диагноза. Той крие всички тайни за здравето. Цветът и текстурата на езика ще ви разкажат за всички токсини в тялото. Ако езикът ви е малко по-груб, може да се предположи лоша белодробната функция. Бели кръгове в задната част на езика или по средата показват токсини в червата и кръвта.

Детокс! Пийте сурови зеленчукови сокове и яжте сурови храни. Извадете захарта и преработените храни от вашата диета веднага и ограничете кафето и алкохола. Препоръчват се упражнения или йога.

Под очите

Ако бъбреците не функционират добре или тялото ви е пълно с токсини ще имате подпухнали клепачи, тъмни кръгове под очите и ще усещате подуване. Всичко това е свързано с нарушена бъбречна функция и тялото ви не се изчиства добре.

Пийте повече вода, лекарите препоръчват осем чаши на ден. Не позволявайте да се дехидратирате, тъй като бъбреците не могат да функционират без достатъчно вода. Избягвайте алкохола, чай и кафе, увеличете упражненията и съня. За да се избегне стреса, занимавайте се с йога или медитация.

Чело

Челото е свързано с нервната ви система и храносмилането. Всякакви проблеми на кожата на челото могат да бъдат в резултат на бавната храносмилателната система и стрес. Може да означава и че имате проблеми с черния дроб или жлъчния мехур. Избягвайте преработени храни, мазнини и захар. Яжте плодове и зеленчуци и се придържайте към диета с високо съдържание на фибри, за да се стимулира храносмилането. Контролирайте стреса с редовни физически упражнения и опитайте йога или медитация. Очистете черния дроб с чай от глухарче или топла вода с пресен лимонов сок.

Нос

Носът е свързан със сърдечно-съдовата система и е показателен за здраво сърце и бели дробове. Той също така е свързан с кръвоносната система. Запушеният нос може да бъде свързан с редица здравословни проблеми.

Правете физически упражнения, спазвайте здравословна диета и излезте на чист въздух. Яжте здравословни храни, които прочистват храносмилателната система и подобряват кръвообращението. Студено пресован зехтин, мазна риба, ядки, бадеми, авокадо, ленено семе, много плодове и зеленчуци, както и авокадо са особено добри за вас. Избягвайте млечни продукти, както и кафе и алкохол.

Между веждите

Бръчки между веждите могат да бъдат свързани с възрастта и ежедневния живот, но и съхранение на гняв или отрицателни емоции. Понякога тези емоции се отразяват на нашите органи по нездравословен начин. Те означават, че емоциите са отишли ​​в черния дроб.

Използвайте техники за релаксация като йога, медитация или рейки. Важно е също така да общувате с приятел или терапевт. Опитайте да пишете или нещо креативно. Нека вашата диета да е без храни, богати на мазнини. Опитайте се да не пиете алкохол.

Встрани от веждите

Бръчки в тази област показват, че сте събрали негативни емоции, които вместо да излизат навън, се съхраняват в далака и бъбреците. За да освободите тази отрицателна емоционална енергия, трябва да правите йога дишане, както и всякакви техники за релаксация или рейки.

Правете нещо с ръцете си, например рисуване или керамика. Избягвайте мазни храни, за да получите необходимите количества витамини и минерали и намалете консумацията на алкохол.

Бузи

Ако бузите ви са странно оцветени или имате петна по тях, това може да означава, че вашият метаболизъм работи бавно и не се абсорбират достатъчно хранителни вещества. Тази зона е връзка към белите дробове и може да показва някои белодробни проблеми.

Опитайте и дъвчете храната наистина добре, да приемате храни, богати на антиоксиданти.