Говорител на двореца Кенсингтън коментира, че семейството си е взело "дълъг уикенд" от миналата сряда и сега споделя снимки от пътуването. Това е първата семейна ваканция от раждането на Шарлот, пише Би Би Си.

Вижте снимки >>

По принцип Катрин снима Джордж и Шарлот и публикува техни фотоси, но този път семейството е поканило фотограф на Press Association да запечата щастливите мигове от почивката. Освен кадри с децата, Катрин и Уилям също са щракнати как се замерват със сняг и се смеят. Двамата са запалени скиори, но заради Джордж и Шарлот скоро нямаха възможност да се спускат по пистите.

От снимките се вижда, че 10-месечната принцеса много прилича на прабаба си - кралица Елизабет Втора (вижте в галерията).

Британските медии коментират, че почивката на семейството е била тайна и не е ясно къде точно са били отседнали във Френските Алпи.

Пускането на снимките следва медийната политика, установена още когато принц Уилям и брат му принц Хари бяха деца, коментира Асошиейтед прес. Според нея медиите гарантират на семейството уединение срещу няколко възможности за фотосесии на рождени дни или през ваканциите.