Сърчаджиева е изключително близка с вдовицата на Чочо Попйорданов. След смъртта на големия актьор Даниела се изправи пред поредното изпитание – битката с рака.

Обичам Даниела. Това е една много голяма, достойна жена, която застана до голям и достоен човек като Чочо. Не знам защо на добрите хора се случват такива неща. Какво още трябва да преживееш, за да научиш нещо... А в същото време има хора, които са пълен гьонсурат, не им пука, че разбиват животи, че минават през трупове. Може би именно това ги съхранява – че са безскрупулни и не им пука“, сподели за "Нова" Алекс.

С Даниела тя се вижда почти всеки ден, а дъщерите им София и Катя са първи приятелки.

Вижте снимки на Алекс, София и Иван >>

„Катето носи енергията на Чочо, тя прилича визуално на него. Една година по-малка е от София. Като се съберат двете, е нещо страшно, много са смешни“, издава звездата на Сатиричния театър, цитирана от "Монитор".

Тя призна, че с половинката й Иван Ласкин държат София далеч от сцената. Не я водят на репетиции, не искат да расте зад кулисите и да попива магията на това изкуство още преди да се е научила да изписва името си правилно.

В подхода си като родител Сърчаджиева би искала поне малко да прилича на майка си Пепа Николова:

„Тя ми беше такъв приятел, с такава любов ме дари в живота, научи ме да бъда преди всичко човек. Дано във възпитанието на София да съм взела нещо от нея“.