От ООН оповестиха, че Бюндхен е избрана за посланик на добра воля и ще участва в безпрецедентна глобална кампания за борба срещу незаконната търговия с диви животни, предаде АП. 

Вижте снимки на Жизел и семейството й >>

"Знанието е сила. Време е да предприемем мерки за прекратяване на незаконната търговия с животни, преди да е станало късно. Днес аз предоставям името си, за да се променят нещата за морските костенурки", се посочва в изявлението, направено от бразилската красавица.

В рамките на глобалната кампания редица знаменитости са избрани за посланици на добра воля, пише БТА. Всяка от тях представлява отделни видове животни, застрашени от незаконната търговия. Футболистът на "Манчестър Сити" Яя Туре е поддръжник на слоновете, а актьорът Иън Сомърхолдър - на мравоядите.

Известни личности от Китай, Индия, Индонезия, Ливан и Виетнам също участват в инициативата, чиято цел е да се насочи общественото внимание към опазването на животни като орангутани, тигри, носорози и шлемоносни птици носорози в опит да се спре търсенето им, подхранващо незаконната търговия.