"След дълъг период на трезвеност Чарлз Хенри Моузли III изгуби живота си на 9 ноември 2017 г.  вследствие на пристрастеност към алкохол. Споделяме начина, по който си отиде с надеждата, че това може да послужи предупреждение или сигнал за всеки, който се бори с порока", се казва в изявлението.

Моузли има две дъщери Ерика и Софи от дългогодишната си партньорка Пип Логан, както и внук Волфганг Логан Моузли. Семейството обявява, че приема и дарения за разходите около погребението.

Групата Faith No More също разпространи позиция, в която се казва: "С натежали сърца съобщаваме за кончината на нашия приятел и съмишленик Чък Моузли. Той притежаваше безразсъдна и неумолима мощ на енергията, която ни помогна да поставим следите на уникалност и оригиналност, които нямаше да можем да развием по същия начин, ако не беше част от нас."

Моузли записва първите два албума на Faith No More "We Care A Lot" и "Introduce Yourself". Въпреки че бандата добива широка популярност с Майк Патън като вокалист, няма съмнение, че Моузли има сериозно влияние върху идентичността на групата. Той остава в добри отношения с членовете на бандата и последно свири с тях на концерт през 2016 г.