Мястото и точната дата на сватбата все още не са потвърдени. Шрьодер вече е представил бъдещата си съпруга - 47-годишната Сойеон Ким, на семейството си. Това съобщи самият бивш канцлер на пресконференция в южнокорейската столица.

Вижте снимки >>

Връзката на Шрьодер с 26 години по-младата южнокорейка бе оповестена миналата есен. Според четвъртата съпруга на бившия канцлер - Дорис Шрьодер-Копф, това е било "поводът, ако ли не дори самата причина, за окончателната раздяла" на двойката през 2016 г.

Шрьодер и преводачката са се запознали преди почти две години по време на международна мениджърска среща, на която тя е превеждала за бившия канцлер. Тогава те се влюбват.

И двамата имат деца от предишните си партньори всеки в родината си. В средата на януари Ким бе на кратко посещение в Германия.

В интервю тя сподели, че двамата все още не могат да решат в коя от двете страни да се устроят за постоянно. "Естествено Германия винаги ще бъде родина и крайъгълен камък в живота на Герхард Шрьодер, както за мен е Корея."

Двамата искали да живеят и в Германия, и В корея и по този начин да намерят златната среда. Това нямало да бъде проблем, защото заради служебните си задължения тя познавала много добре и двете култури. Освен това Ким е завършила германистика в Марбург.