Във филма „Мариус  зад кулисите” зрителите ще видят един от най-обичаните и обсъждани актьори през последните 20 години в различни състояния – на тъга, на щастие, на размисъл. Той позволи на екипа на предаването да запечата три дни от живота му зад кулисите, съобщават от svetsko.com. Журналистът Георги Тошев, режисьорът Мария Арангелова и операторът Румен Василев проследяват какво се случва с него преди, по време и след представление.

”Мариус зад кулисите” е може би най-голямото публично откровение, правено от твореца до този момент. Той разказва за детството си, за родителите си, за грешките, разочарованията и болката.

„Това е един много личен филм. Мариус има много лица, но в този филм той свали почти всички маски. „Мариус зад кулисите” е труден филм, защото Куркински трудно говори за лични неща, трудно допуска другите до себе си. Във филма с него има и смях, и тъга, и мъдрост… Филмът е отражение на това какво се случи в България през последните 20 години, показва как се променят ценностите. Филмът е забавен, защото животът на Мариус е поредица от парадокси. Той е чувствителен, и много талантлив творец, през когото преминава времето. И остава отпечатъци,” казва авторът на филма Георги Тошев.