Найтли позира за септемврийския брой на списание Elle в отлична форма след раждането. Той е посветен на 30-ата му годишнина и затова Кийра е на корицата - тя навърши 30 през март, обясняват от медиата.

Вижте Кийра през годините >>

"Любовта е изумително нещо! Любовта към детето е много първична и необичайна. Може да не се наспивам и пак да имам енергия. Никога не съм мислила, че мога да живея без сън толкова време. Като всяка жена преди и аз не харесвах някои части от тялото си. Гледах се в огледалото и си мислех "Защо ръцете или краката ми не изглеждат по друг начин?" Сега обаче, след като съм преминала през бременността и раждането, си казвам: "Тялото ми е невероятно и никога повече няма да си позволя да не го харесвам", казва актрисата в първото си интервю след раждането.

Найтли признава, че като 20-годишна направила доста глупости. Добавя, че неочаквано за нея кариерата й се развила много добре. Акрисата добавя, че докато повечето й колеги посвещавали тези си години на див живот и развлечения, тя била пълна противоположност.

"Бях много срамежлива и все се опитвах да се харесам на другите. Трудно ми беше да спра да мисля непрекъснато как да се държа, какво да казвам, как да се обличам, така че да бъда приета добре", разказва Найтли за списанието.

Тя не празнувала рождения си ден през март, защото била в напреднала бременност, не можела да пие, така че не искала парти. Съпругът й - 31-годишният музикант Джеймс Райтън, обаче организирал обяд в един от любимите й ресторанти, на който поканил около 20 приятели и роднини. След ресторанта партито продължило в дома на актрисата до сутринта.

"Всички гости бяха напълно пияни, а аз - напълно трезва. Не си представях така тридесетия си рожден ден, но нямаше как", казва Кийра.

Найтли и Райтън сключиха брак през май 2013 г. във Франция. Те са заедно от четири години.

Почитателите на Кийра ще могат да я гледат през есента в дебюта й в нова постановка на "Терез Ракен" от Емил Зола на Бродуей, пише БТА. През септември по кината ще тръгне новият филм с нейно участие - приключенският трилър "Еверест".