Казват, че любовта спохожда човек само веднъж през целия му живот, а ако е роден под щастлива звезда, то тогава може и два пъти. Само че популярните личности като че ли много отдавна са се наговорили помежду си да обединят усилия, за да опровергаят това твърдение. Да, скачайки често от една връзка в друга, при това с учудваща лекота, така както пътуващите с влакове ги сменят по пътя си към някоя далечна дестинация, опитът им действително ни кара да се замислим дали пък наистина не е възможно да се сблъскаме с най-великото познато ни чувство повече пъти от скромната бройка, спомената в гореспоменатото становище. По нашите географски ширини в това, сякаш абсолютно несъзнателно, ни кара да повярваме Благой Георгиев, който неотдавна обърна нова глава в личната си история, започнала с поредния му романс.

Още откакто се раздели със Златка Райкова, дарила го с четвърти по ред наследник, усилено се заговори, че той има отношения с друга жена. И макар известно време да пазеше пълно мълчание по темата, в крайна сметка Джизъса, както мнозина го наричат, официално реши да сложи картите на масата, потвърждавайки слуховете. Стори го, като публикува в своя Инстаграм акаунт снимки от почивката си на остров Бали, на която се наслаждава в компанията на настоящата си половинка. По всичко личи, че бившият футболист е стигнал до съвсем логичното заключение, че без значение дали на някого му харесва или не, озове ли се веднъж по страниците на пресата онова, което той се опитва да скрие от нея, то вече не е тайна, затова е безсмислено да се мъчи да задържи илюзията. Все пак никой не е казал, че всеки един аспект на славата е угоден...

Вижте снимки от почивката на Благой >>

И така, преди два дни някогашният спортист публикува във виртуалното пространство кадър от райското кътче в Индонезийския архипелаг, на който двамата с дамата, заместила плейлейтката в сърцето му, са в басейн, разположен на метри плажната ивица, а преди часове сподели втори, показващ ги седнали на скала, откъдето се любуват на безкрайния хоризонт. И на двете изображения обаче влюбените стоят с гръб към обектива, така че самоличността на любимата му остава загадка... Редица наши медии обаче пишат, че нейното име е Полина Спасова и е родом от Велинград, където родителите ѝ държат хотелска верига, но дали това е така, не се знае със сигурност. Въпреки това те твърдят, че точно тя е момичето от изображенията, като подчертават, че то е с двайсет години по-младо от сегашния си партньор, който ще посрещне 42-ия си рожден ден през този декември. Според тях те са се запознали в столичен фитнес, а някои дори предават, че отношенията им се стекли толкова бързо, че даже вече са минали под венчилото. Само че достоверността и тази информация стои под въпрос.

Снимка: Официален профил в Instagram

Факт обаче е, че наскоро Георгиев излезе с официално изявление до БТА по повод последната поредица от публикации, касаещи личния му живот.

Бившият играч от Славия, Цървена звезда (Белград), Дуисбург (Германия) и четири руски клуба, който в момента работи по нов проект, свързан с футбола, пожела да внесе яснота по всички въпроси, накърняващи имиджа му. В доста "жълти медии" се тиражира, че има финансови проблеми и дори е фалирал, което няма нищо общо с истината.

Полузащитникът c 50 мача и 5 гола за България, недоумява и защо личният му живот предизвиква толкова засилен интерес.

"На всички, които твърдят, че съм фалирал, искам да кажа: "Не знаех, че имам толкова "счетоводители", които ми наглеждат сметките. Явно обаче гледат други банкови сметки, а не моите, защото тотално бъркат. Нямам финансови проблеми и който твърди обратното, може да ми се обади. Уточнявам, че негативните публикации по мой адрес не ми влияят, но шокират мои партньори в различни начинания, тъй като не са запознати с детайлите".

Той добави, че е спечелил едно дело за клевета в съда, а съвсем скоро очаква да излезе в негова полза още едно подобно решение, отново срещу "жълт" вестник.

"Една "медия", за която лъжата е над всичко, вече е осъдена. Съвсем скоро още една такава ще разбере колко струва постоянното и безпричинно очерняне на името ми. Знам, че това няма да са последните публикации по мой адрес от този род и с подчертана негативна окраска. Но донякъде е и добре, защото после благодарение на българския съд, такъв тип публикации ми носят неочаквани финансови постъпления".

Снимка: Официален профил в Instagram

В професионалната си кариера, която продължи 19 години, Благой Георгиев има близо 490 мача в професионалния футбол и 73 гола. От тези срещи 182 са в България - единствено с екипа на Славия, а останалите по европейските терени.

"Всеки, който се интересува от футбол, е запознат с кариерата ми и знае в кои първенства и в кои отбори съм играл. Финансовите параметри в тези първенства също не са тайна в широки граници. В живота си съм доказал, че не съм комерсиален и няма и да бъда. Напротив, дарявал съм за благородни каузи, и продължавам да го правя. И никога не съм избирал хората в обкръжението си според техните финансови възможности. Крайно нелепо и грозно е да се правят внушения за семейството на приятелката ми. Още повече, че тези публикации нямат нищо общо с истината".

"А дали ще предлагам брак, дали съм сгоден, дали вече съм се оженил, това касае само мен и човека до мен. Моля всички доброжелатели да спрат да се ровят в моя живот и да се постараят да направят нещо смислено със своя. Има толкова добри каузи, които чакат помощ. Включете енергията си там. На обикновените потребители на социалните мрежи, които ми лепят свотие присъди, искам да припомня, че всеки има право на мнение, но накрая само Господ ни съди всички".

Благой Георгиев обясни, че в момента е в процес на подготовка на нови проекти и съвсем скоро ще обяви с какво се занимава.

"Целият ми живот е свързан с футбола и така ще бъде сигурно винаги. И в момента се занимавам с дейности, свързани с футбола. Няма да влизам в детайли, но който ходи на мачове в Сърбия и Гърция, може да ме види на някои стадиони или тренировъчни терени в тези страни", заяви накрая Георгиев, който сложи край на кариерата си през 2017-а година като играч на руския ФК Оренбург.

Полина Спасова - момичето, с което родните медии пишат, че е обвързан Благой

Снимка: Facebook