Най-популярният български изпълнител в Швейцария - Жан Маринов, с артистичен псевдоним Жан Мар, засне клипа към "Ain't Just a Thing". Той отново застава пред камерата с Мария Маринова - Макая. Емблематични комиксови и филмови персонажи са част от героите в клипа. Джокер, Батман, Принцеса Леа, Дракула, Злодеида, Нео от "Матрицата" и още много герои от холивудски блокбъстъри пресъздават парти на млади хора в "cosplay" костюми. Всички танцуват в ритъма на песента. Там, разбира се, са и главните действащи лица Той и Тя - всеки е дошъл с надежда да открие своята половинка. В облеклото им има нещо сходно като елемент, което ги обединява.

В един момент двамата се срещат, сблъскват се без да искат гръб в гръб. Усещането за привличането помежду им е в забавените движения и недоизказаните думи. Видеото заснето от режисьора Васил Стефанов е метафора на отношенията между съвременните млади хора, които живеят динамичен живот и бързо прегарят емоциите във връзките си. Това носи, както емоционални, така и здравни рискове.

"Аз съм баща на две момичета, които навлизат във възрастта, в която ще откриват емоциите и влечението към момчетата. Искам да мога да ги предпазя от емоционалните и здравни рискове, които интимните отношения крият. За всеки родител, както и за мен, това е нелека задача. Замислих се, какво ли бих могъл да направя? Не съм сигурен, доколко мога да бъда полезен в емоционален план, освен като любящ слушател.

Снимка: Жан Мар

В здравен аспект обаче мога да поема отговорността и да ги предпазя. Ето защо посветихме "Ain't Just a Thing" на превенцията на рак на шийката на матката и опита да повишим осведомеността относно важността на профилактичните грижи и диагностиката с акцент върху HPV",споделя Жан Мар.

Жан Мар, който от години живее и твори в Швейцария, преди 4 години се прочу с песента си "Спомени" по стихове на Петя Дубарова ("Недосегната"). С талантливата поетеса, напуснала твърде рано този свят, го свързва къщата - днес музей, в Бургас, построена преди години за неговия дядо - първия й собственик. Жан се познава със сестрата на Петя - Елица, а за песента по стиха на Дубарова казва, че тя "сама го е избрала".

Снимка: Жан Мар

През 2015 година Жан направи музикалния си дебют у нас с песента "Ти си в мен", по стихове на Николай Лилиев, която спечели песен на месец Ноември в класацията 7-11. В Швейцария, Жан стана популярен с песента си Love is, която вече 4 година продължава да се върти по местните радиостанции, което прави Жан Мар най-популярният български изпълнител в страната.

В "Ain't Just a Thing" Жан Мар отново работи по аранжимента с Ташо Колев и Краси Тодоров, в чието студио е осъществен и записа.

По думите на Жан Мар има огромен брой здравословни състояния, които обикновено засягат жените и особено младите, поради специфични за пола фактори и глобални тенденции, които ги правят високорискова група. Колкото по-малко се говори за тези проблеми, толкова по-малко хора ще знаят за тях - което води до забавяне на диагностиката, лечението и възстановяването.

Снимка: Жан Мар

Заедно с премиерата на "Ain't Just a Thing" Жан Мар и екипа му инициират кампания в социалните мрежи насочена към жени на възраст 18-25, като най-рисковата група при заразяване с HPV. Посланието е: "Никога не знаеш какво е планирал Животът за теб. Бъди готов! Вашето здраве оказва влияние върху качеството ви на живот, вашите планове и бъдещето ви. Можете да бъдете защитени!"

Проектът се осъществява в партньорство с Gynpoint AG (Швейцария) и д-р Алина Стайков, Medica и MSD, Швейцария. Морална подкрепа кампанията получава и от МЕРК, България, SAT Health, както и Digital Health Cluster.