Перуанският писател се е разделил със 70-годишната си съпруга Патрисия, която му е първа братовчедка и от която има три деца, заради Изабел, съобщи в. "Дейли бест", цитиран от БТА. В Испания я наричат Перлата на Манила.

Вижте снимки на Изабел и Марио Варгас Льоса >>

За връзката й с писателя започна да се говори преди няколко месеца, когато ги засякоха в мадридски ресторант. Двамата се бяха прибрали от Лондон, където бяха сред специалните гости на прием на принц Чарлз.

Преди няколко дни нобеловият лауреат за литература от 2010 г. обяви в Twitter, че с Изабел са заедно от осем месеца насам.

В разговор с жена си писателят е казал, че сега е разбрал какво е щастие. Патрисия и Марио Варгас Льоса са женени от 50 години - от 1965 г. Децата на двойката излязоха с изявление, че са шокирани и огорчени от случилото се.

"Тя (майка) изостави кариерата си, опитвайки се напълно да се посвети на моя баща и на децата", казва синът на писателя Гонсало.

Изабел Прeйслер е родена през 1951 г. във Филипините в богато семейство. Баща й работи като изпълнителен директор във Филипинските авиолинии, а майка й е собственик на компания за търговия с недвижими имоти. През 1971 г. красивата филипинска манекенка Изабел сключва брак с Хулио Иглесиас. Те има три деца, сред които и Енрике Иглесиас. През 1979 г. Прeйслер подава молба за развод, а година по-късно сключва брак с Карлос Фалко и му ражда дъщеря Тамара.

Седем години по-късно се омъжва за трети път. От брака й с Мигел Бойер е родена дъщеря й Ана Бойер. С Мигел Прeйслер живее почти 30 години. Бойер умира на 29 септември 2014 г.

Марио Варгас Льоса е роден през 1936 г. Има връзка с братовчедка си Хулия Уркиди, с която се разделя през 1964 г. Година по-късно сключва брак с първата си братовчедка Патрисия.

Льоса се прочува още с първия си роман "Градът и кучетата". Последният му роман е "Мечтата на келта" от 2010 г. През същата година авторът на "Леля Хулия и писачът" и "Панталеон и посетителките" е удостоен с Нобелова награда за литература.