Кейт Мидълтън и семейството ѝ се местят да живеят в къща на територията на замъка Уиндзор, която с четирите си спални е много по-малка от жилището им с 21 стаи в двореца Кенсингтън в Лондон, пише британската преса.

Това ще доведе до много промени в живота на херцозите на Кеймбридж и трите им наследници принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Такава е и една от целите - животът на децата да бъде възможно най-нормален, докато баща им не поеме короната. Сградата, разположена в пределите на замъка, осигурява повече дискретност и разполага с много голяма зелена площ, докато досегашният им дом гледа към оживената улица, а частната градина граничи с обществената и малчуганите не могат да се скрият от любопитните погледи.

Вижте снимки на Кейт и семейството ѝ >>

Децата вече сменят училището си в Лондон, местейки се в това в Ламбрук, което е само на 15 минути път с кола от имота, в който скоро ще обитават.

В него обаче липсва стая за вярната им бавачка Мария Тереса Борало, което е основна промяна. Така за първи път, откакто принц Джордж беше на осем месеца, тя няма да живее със семейството, но ще остане на работа през деня и пак ще е важна фигура за възпитанието им. В сградата няма да живее и обслужващият персонал, нито икономът и готвачът.

Снимка: Getty Images

Аделейд котидж, както всъщност е името на постройката, е ремонтирана през 2015 г. и това спести на данъкоплатците много разходи. Тя е паметник на културата и е съвсем близо до самия замък, където живее кралица Елизабет Втора от началото на пандемията. Построена е през 1831 г. върху основи от 17-и век за съпругата на крал Уилям Четвърти - кралица Аделейд. Тя е била любима и на кралица Виктория. Известна е с това, че там е бил настанен капитан Питър Таунсенд - пилот и адютант на крал Джордж Шести. Той става любовник на принцеса Маргарет, но е разведен и връзката им е обречена.

Родителите на Кейт също живеят близо до замъка Уиндзор - в Бъкълбъри.

Принц Уилям и семейството му ще продължат да отсядат в двореца Кенсингтън, когато са в Лондон. Той ще остане и негова канцелария. Членовете на кралската фамилия запазват и имота си в провинцията Анмър хол, който е сред любимите им места, предава БТА. Мидълтън и мъжът ѝ се надяват да се преместят да живеят там, когато синовете и дъщеря им пораснат. Много вероятно е да се настанят и в замъка Уиндзор след време, защото принц Чарлз няма никакво желание да живее в него.

Снимка: Getty Images