Холивудската звезда Леонардо ди Каприо е придобил дял от френския производител на шампанско "Telmont". За сделката съобщи мажоритарния собственик на марката Реми Коантро.

"От защитата на биоразнообразието в земите си, до използване на 100 процента възобновяемо електричество, шампанско "Telmont" е решено да свие максимално отпечатъка си върху околната среда, заради което съм горд да се присъединя към тях като инвеститор", посочи актьорът и носител на наградата "Оскар" в изявление в социалната мрежа на Twitter.

"Решението на Леонардо да стане акционер е силно послание за подкрепа, което ни насърчава да изпълняваме амбициозните си планове. Споделяме не само еднакви убеждения, но и същия ангажимент за опазване на околната среда", каза в изявление Людовик дю Плеси, председател и акционер на "Champagne Telmont".

Брандът има за цел да превърне цялото си лозе в 100% биологично земеделие до 2025 г. и да помогне на партньорите си производители да постигнат пълно преобразуване на своите лозя до 2031 г. Към момента по-малко от четири процента от лозята във френската област Шампан са сертифицирани за биологични. Преобразуването ще включва премахване на хербициди, пестициди и химически торове.

Снимка: Getty Images

От миналия юли, с цел да намали отпадъците от опаковки, "Telmont" забрани подаръчните кутии за бутилки, а също така спря да купува прозрачни бутилки, направени от нула процента рециклирано стъкло, преминавайки към класически зелени, направени от 85 процента рециклирано стъкло.

Ди Каприо се превърна в твърд привърженик на екологията и напоследък се съсредоточи върху документалните филми за околната среда. Сделката, която сключи, е поредният пример за усилията на луксозните марки да привличат звезди, за да засилят популярността си.

През февруари миналата година "Moet Hennessy" на групата LVMH купи дял от марката пенливо вино на рап звездата Джей-Зи "Armand de Brignac".

Снимка: Getty Images