В свое скорошно интервю Ана де Армас, която от началото на тази година е романтично обвързана с Бен Афлек, а преди дни официално заживя под един покрив с него, разказа повече за своята героиня в лентата "Смъртта може да почака", която ще бъде последният филм за британския шпионин с участието на Даниел Крейг.

В продукцията красавицата влиза в образа на Палома - агент на ЦРУ с кубински корени, каквито, дали по случайност или не, всъщност има и самата актриса.

В разговора 32-годишната Ана сподели, че ролята ѝ е била наистина трудна, тъй като не е искала тя да бъде възприета като всички останали момичета на Бонд, останали в съзнанието на публиката единствено със своите секси тоалети.

Вижте снимки на Ана >>

"Желая да ме видят като нещо повече от жената с предизвикателната рокля с дълбоко деколте и гол гръб, но в същото време трябваше да запазя от блясъка, с който се идентифицира персонажът ми", каза тя.

Въпреки това, почитателите на поредицата не спират да обсъждат визията ѝ в новия трейлър на филма.

"Дрехите не определят Палома", категорична е звездата, уточнявайки, че облеклото и бижутата с диаманти са били необходими, понеже във въпросната сцена героинята ѝ е на мисия, на която трябва да се слее с обстановката.

"Все пак по-нататък в рекламния клип я виждаме да се бори със злодеите, стреляйки по тях с картечници", изтъква хубавицата.

Тя обаче не отрича, че промяната, която търпи гардеробът на Палома в кадрите, свидетелства за нейната лична транформация.

През април Де Армас, която била лично препоръчана от Даниел Крейг за ролята, след като двамата си партнираха във "Вади ножовете", разкри пред сайта American Way, че първоначално не се е смятала за достатъчно привлекателна, за да изиграе момиче на Бонд.

"Тези дами години наред изобразяват специфичен тип жени. Свързвам ги с някакво съвършенство и стандарти за красота отвъд нормалното. Все критерии, на които не отговарям. Бях шокирана, когато режисьорът ми се обади и каза: "Образът още не е създаден, но искаме ти да се превъплътиш в него", сподели тогава тя.