"Размяна на погледи, преливащи от любов", пишат чуждестранните издания, коментирайки наскоро появилите се в интернет снимки на принца и принцесата на Уелс, разкриващи романтичен момент помежду им, останал скрит зад кулисите на церемонията по връчването на наградите "Earthsot". Преди ден в официалните профили на Уилям и Кейт в социалните мрежи се появиха няколко кадъра, направени по време на бляскавото събитие в Бостън през миналата седмица, уловили размяната им на чувства, за които думите са напълно излишни. Начинът, по който фотографите са ги уловили да се гледат, говори сам по себе си, издавайки, че след повече от десетилетие заедно, те продължават да се обичат все така силно.

Спазвайки стриктно суровия протокол, вървящ с титлите им, кралската двойка не засвидетелства своята привързаност с конкретен жест, но такъв далеч не бе необходим, защото надали съществува допир, който би означавал повече от безмълвния копнеж, четящ се в очите им. На едно от черно-белите изображения, заснето малко преди да се качат на сцената, съпрузите са застанали близо един до друг, като всеки от тях дарява партньора си с нежна усмивка, а невидимите искри помежду им са напълно осезаеми.

Вижте снимки >>

"Прекрасно е да документираш подобни емоции, защото правейки го, те преминават и през теб самия. Този миг бе наистина съкровен, тъй като разкрива неразрушимата им връзка, устояла на времето и неговите изпитания. Вижда се, че принцесата е изключително горда с постиженията на своя партньор", обясни авторът на кадрите пред сп. "People".

По време на раздаването на отличията големият син на крал Чарлз Трети почете покойния президент на САЩ Джон Кенеди. Той каза, че неговата награда "Earthshot" е вдъхновена от прочутата реч на Кенеди за полет до Луната от 1962 г., мобилизирала страната за изпращането на астронавти до Луната. Същото чувство за размах и спешни действия са нужни и днес за защита на околната среда, подчерта аристократа.

Снимка: Getty Images

Второто годишно издание на призовете предложи премии от един милион британски лири (1,2 млн. щатски долара) на всеки от победителите в петте отделни категории: защита на природата, чист въздух, обновяване на океана, елиминиране на отпадъците и климатични промени. Победителите и всичките 15 финалисти ще получат подкрепа за разширяване на проектите си, за да отговорят на глобалното търсене.

Звездният прах за бляскавото шоу добавиха Ани Ленъкс, Ели Гулдинг и дуетът Клои и Холи, които пяха на сцената в Бостън, както и Били Айлиш, която се включи дистанционно. На церемонията бяха излъчени и видеозаписи с обръщения от естествоизпитателя Дейвид Атънбъро и актрисата Кейт Бланшет. Наградите връчиха актьорите Рами Малек, Катрин О'Хара, Шейлин Удли.

Знаменитостите изразиха желание да помогнат.

По-рано представителите на Бъкингамския дворец имаха частна среща с тези на Белия дом. Освен това британският престолонаследник се срещна и с Каролайн Кенеди, дъщеря на някогашния държавен глава на САЩ и посланик на страната в Австралия. Той разгледа музея на президента в компанията на наследницата му, казвайки ѝ, че нейният баща е "човекът, вдъхновил тази мисия".

Снимка: Getty Images

За специалната вечер Мидълтън изглеждаше ослепително, привличайки всички погледни към себе си. Придържайки се към едно от основните изисквания на мероприятието, гласящо, че гостите трябва да заложат на устойчивата мода, тя се появи под светлините на прожекторите в бледозелена дизайнерска рокля с дълги ръкави и голи рамене на "Solace London", наета под наем от платформата HURR. Кройката на тоалета следваше извивките на нейното тяло, подчертавайки стройната му фигура. Цялостната си визия тя бе допълнила с блестящи сребристи обувки на висок ток, както и огърлица с изумруди и диаманти, вървяща плътно по шията ѝ, която в миналото е принадлежала на Лейди Даяна. Към нея брюнетката бе прибавила и чифт платинени обеци, обсипани със същите камъни, дело на "Asprey". Любопитна подробност е, че дрехата, която Катрин носеше в "MGM Music Hall" вече отново може да бъде наета срещу 74 паунда, колкото и тя е платила за нея.

Колкото и прекрасна да бе тази ѝ визия, връщайки се на Острова, тя показа още по-впечатляваща, с която доказа, че е напълно подходяща някой ден да стане кралица. За първия дипломатически прием на настоящия монарх, даден в пределите на основната му резиденция в Лондон, тя избра да носи великолепна червена рокля на модна къща "Jenny Packham". Акцент на облеклото с дължина до земята бяха мотиви с пришити пайети във флорална форма, спускащи се по цялата му дължина.

Снимка: Getty Images

За официалния повод Кейт се появи с Папирусовата тиара на Кралицата майка, отличаваща се с детайли във формата на лотоси, увенчани с диамантени арки, която за последно сложи през 2015 година по сходен повод. Това бележи първата ѝ изява с подобен аксесоар, откакто стана принцеса на Уелс. Любопитен факт е, че според дворцовите правила той може да се носи след 18 ч., при това единствено от дами, които са омъжени. Освен това тя бе преметнала през рамо и пояса на Синия кралски викториански орден - семейния орден на покойната кралица, положен върху жълта панделка, и диамантени обеци, принадлежали на кралица Елизабет Втора.