Подобно на всички останали хора у нас, популярните имена също стриктно спазваха карантинния период и послушно стояха у дома си в продължение на два месеца. И макар да са свикнали да водят далеч по-вълнуващ начин на живот, те прекараха времето от март до май затворени между четири стени, лишени от обичайните публични изяви или бляскави събития.

Затова не е никак изненадващо или неочаквано, че когато напрежението покрай възникналата ситуация постепенно започна да утихва, а с него и строгите ограничителни мерки се поразхлабиха, много от тях веднага сграбчиха възможността да напуснат своя "затвор" и да се отправят към различни места в страната.

Вижте снимки >>

Една от тези, които безспорно се наслаждава на възвърнатата си свобода, е красивата Саня Борисова, която съвсем наскоро реши да замени градския пейзаж на столицата с величествени природни картини. Покрай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост актрисата, която обича да пътува, пое към Северна България.

Снимка: Официален профил в Instagram

На празника тя сподели в личната си Инстаграм страница галерия, съдържаща две снимки, които синеоката хубавица позира на възвишение, разкриващо спираща дъха гледка към река Искър и част от околността.

Преди няколко часа Саня сподели още кадри от същия ден, от които става ясно, че е посетила една от най-уникалните по рода си пещери по света - Проходна. Тя е част от Карлуковския карстов комплекс и е известна като най-дългият пещерен тунел в България с дължина от 365 м. Вътрешността ѝ естествено осветена от големите ѝ входове и естествените ѝ феноменални отвори в тавана - "окна", известни като Божиите очи. Те са разположени един до друг, а бадемовата им форма действително наподобява очи, които сякаш наблюдават посетителите на подземната кухина. Именно те са и причината през 1962 г. обектът да бъде обявен за природна забележителност.

Счита се, че тяхното образуване е започнало в далечното минало, преди милиони години - в края на Кредния период, когато Проходна е била дъно на естествен басейн. Приживе обаче баба Ванга е казвала, че освен природата, за тяхното формиране принос са имали и извънземни сили. Каквато и да е истината, днес пещерата е сред най-посещаваните туристически атракции у нас, а също така е използвана като декор в множество филмови продукции - както чуждестранни, така и български ( като например "Непобедимите" и "Време разделно").

На изображенията, които бившата съпруга на режисьора Ники Илиев качи в социалната мрежа, тя стои точно под Божиите очи, усмихвайки се широко към обектива. За похода до там тя е заложила на спортен екип, състоящ се от тъмен клин и бял топ без ръкави, разкриващ стегнатите мускули на корема ѝ.