Те са направени от Марио Тестино - любимият фотограф на принцеса Даяна, след церемонията миналата неделя. Говорител на родителите на Шарлот - херцозите на Кеймбридж Уилям и Катрин, заяви, че те се надяват снимките да донесат радост на всички хора, "както зарадваха самите тях".

Вижте снимки от кръщенето на Шарлот >>

Снимки от кръщенето на Джордж >>

Снимките включват семеен портрет с кралица Елизабет Втора в двореца Сандрингам в Източна Англия.

Второто дете на Уилям и Кейт беше кръстено в църквата "Света Мария Магдалена" в Сандрингам. Там се намира провинциалната резиденция на херцозите на Кеймбридж Анмър хол. В църквата през 1961 г. е била кръстена Даяна.

Кръщенето на Шарлот бе извършено от Кентърбърийския архиепископ Джъстин Уелби с вода от р. Йордан, където е бил кръстен Исус Христос. Същата вода бе използвана преди 2 г. и при кръщаването на брат й Джордж.

Кейт доведе 9-седмичното си бебе с количка, която е била използвана от кралица Елизабет Втора при отглеждането на двама от синовете й - принц Андрю и принц Едуард.

За кръщенето Шарлот бе облечена по същия начин, както навремето брат й. През 2013 г. Джордж носеше копие на кръщелна рокля от дантела и сатен, направена първоначално за най-голямата дъщеря на кралица Виктория през 1841 г. В периода 1841-2004 г. тя е носена от 62 кралски бебета, включително и принц Уилям. Копието от 2004 г. е дело на шивачката на кралицата Анджела Кели, защото оригиналът се е износил. За последен път той е облечен от лейди Луиз Уиндзор през 2004 г.

На кръщенето присъстваха по-малко от 30 души. Освен кралицата, бяха херцогът на Единбург Филип, принцът на Уелс Чарлз и херцогинята на Корнуол Камила, както и родителите на херцогинята на Кеймбридж Керъл и Майкъл Мидълтън, брат й Джеймс и сестра й Пипа. Принц Хари не бе на паметното събитие, тъй като е в Африка.

Кръстниците на Шарлот са петима, сред които Лаура Фелоус, братовчедката на Уилям, и Адам Мидълтън, братовчед на Катрин. Останалите трима души са приятели на херцозите на Кеймбридж. Единият от тях е Томас ван Страубензее.