Това съобщава сп. "Клоузър", позовавайки се на интервю на звездата в американското сп. "Дитейлс". Деп очевидно има предвид критиките, на които беше подложен, след като през миналата седмица се появи видимо подпийнал на сцената на Холивудските филмови награди.

Житейска философия актьорът е почерпил от Марлон Брандо, с когото се случвало да разговаря често навремето. "Както веднъж ми каза Марлон по един чудесен начин, животът е като песен на птица. Това съм запомнил от него", обяснява Джони Деп.

По същия начин актьорът подхожда и когато избира ролите си. "До определен момент внимаваш толкова много, че се чувстваш притиснат от всички страни. След това започват да се случват хубавите неща. И изведнъж преставаш да обръщаш внимание, престава да ти пука. Да не ти пука е равносилно на тотална свобода."

Кариерата му действително показва, че Деп избира ролите си според това дали те го привличат, а не по сметка. Той е винаги там, където никой не го очаква, минавайки безпроблемно от Раул Дюк в "Страх и омраза в Лас Вегас" към капитан Джак Спароу в "Карибски пирати".

"Аз съм срамежлив по природа. В известен смисъл живея като беглец. Не обичам да се забърквам в социални ситуации", твърди още в интервюто Деп.

Следващият му филм "Into The Woods" ("Вдън горите") е още по-фантастичен. Според Джони Деп собствената му интровертна природа чудесно пасва на черния хумор на този филм. "Очарован съм от начина, по който подходихме към Големия Лош Вълк. Фантастичен черен хумор има в този образ", говори актьорът за своя герой от филма, който ще излезе до края на годината и в който той играе с дъщеря си Лили-Роуз.