Плодовете, които съдържат най-малко въглехидрати, са ягоди, диня, малини, кайсии, казва д-р Митко Ригов, специалист по хранене и диететика в Александровска болница.

По-малко узрелите плодове и по-киселите съдържат по-малко въглехидрати. Цитрусите подтискат апетита, както и зеленият чай.

Апетитът обаче е нещо много относително - той е обособен от нашите хранителни навици и хранително поведение, казва докторът пре БТА. Лакомията често е свързана с начина ни на живот и лошите ни навици. Изключвам въпроса, когато апетитът е увеличен поради хормонална или метаболитна причина. Често една мания по храни, богати на въглехидрати, може да бъде преодоляна с оптимално хранене за десетина дни. Когато човек гладува, апетитът му се притъпява след първите 4-5 дни, а когато се захранва, апетитът идва и често пъти изиграва "лоша шега".