Кейт краси корицата на британския брой на списанието за юни, предаде Ройтерс. Фотосесията е заснета през януари от фотографа Джош Олинс в резиденция Сандрингам, графство Норфолк, където Катрин и Уилям живеят с децата си принц Джордж и принцеса Шарлoт.

Вижте снимки >>

На снимката на корицата херцогинята е усмихната, носи зелена шапка, кафяво сако и бяла блуза. На друг кадър се е подпряла на дървена ограда и е облечена с блуза на червени и черни райета. За фотосесията Кейт е с тоалети на различни марки, като британската Burberry и френската Petit Bateau, вдъхновяваща се от морската тематика, пише БТА.

Тоалетите на Кейт при посещението й в Индия и Бутан >>

Две от снимките от цялата фотосесия на Катрин ще бъдат изложени в лондонската Национална портретна галерия, като част от експозиция по повод 100-ата годишнина на Vogue.

"Херцогинята бе радостна да отпразнува 100-годишнината на списанието, което бе стартова площадка за развитието на много известни в момента фотографи. Тя се надява, че хората ще оценят снимките й и ще почувстват лекотата и непринудеността, с които са направени", съобщи представител на Кейт, пише БГНЕС.

Главният редактор на британския Vogue Александра Шулман коментира, че една от най-големите й амбиции е била херцогинята да се снима за изданието и е поласкана, че тя се е съгласила да работи с тях и с Националната портретна галерия.

Даяна, майката на принц Уилям, позира няколко пъти за корицата на списанието. Кралица Елизабет Втора и други кралски персони пък досега са се появявали само на вътрешните страници на списанието.