Това беше ден на приемствеността, пише АП. Дъщерята на принц Уилям и съпругата му Катрин - едногодишната принцеса Шарлот, за първи път се появи на балкона до съпруга на кралицата и свой прадядо принц Филип, който в петък навърши 95 години.

Вижте снимки >>

Елизабет Втора бе в тоалет в светлозелен цвят, който се забелязваше и от най-отдалечените кътчета на пространството пред двореца, а принц Филип - в офицерска униформа.

За кратко настроението бе помрачено, след като на представител от официалната стража на двореца му прилоша, припадна и се наложи да бъде изнесен на носилка.

В неделя тържествата по случай годишнината на британската кралица продължават с улично увеселение пред Бъкингамския дворец, пише БТА. Празненства ще има и в много градове на Великобритания.

Традицията да се чества не само фактическия (21 април), а и официалния рожден ден на британския монарх, датира от 1748 година. От 1974 година официалният рожден ден се празнува в интервала 11-17 юни, тъй като вероятността за валежи, които да попречат на тържествата, е много малка.