Певицата е попаднала в графата на "враждебните на Китай външни сили", след като се появи на конференция на кметовете с духовния ръководител на Тибет в Индианаполис в неделя, пише БТА.

Вижте снимки на Далай Лама и Лейди Гага >>

Лейди Гага и Далай Лама обсъждаха въпросите на състрадателността и как градовете да бъдат по-хуманни към своите обитатели.

Вероятно властите в Китай ще забранят да се излъчва целият репертоар на певицата. Китайските сайтове и медии вече са получили инструкции да спрат песните и клиповете й.

Комунистическите власти в страната са против Далай Лама, след като избяга в Индия през 1959 година и създаде тибетско правителство. Миналата година Китай реагира остро на неговата поява на фестивала "Гластънбъри" в Обединеното кралство. Далай Лама твърди, че се бори единствено за повече автономия.

Групите Maroon 5 и Oasis и исландката Бьорк също са попадали под ударите на комунистическата цензура след среща с духовния лидер, припомня "Дневник". Китай е един от големите пазари за американския шоубизнес и все по-малко знаменитости и компании са склонни да рискуват позициите си там, коментират наблюдатели, които поздравяват Гага за принципната позиция.