В haute coiture рокли, бляскави бижута и перлата на аксесоарите - умопомрачително високи обувки блестяха звездите, които присъстваха на наградите. Зашеметяваща както обикновено бе Кристина Агилера в пищна черна рокля. Звездата от сагата "Здрач" Кристен Стюарт беше подбрала къса рокличка в златно и сребърно. На среброто, златото и бляскави материи бяха заложили и Ева Мендес, Линдзи Лоън и Кати Пери. Анна Кендрик и Камерън Диас бяха феерични в леки рокли с цветни орнаменти.

Вижте тоалетите на звездите тук >>

За втора поредна година сагата за вампири “Здрач“ засенчи конкурентите си с цели пет награди. Лентата на режисьора Крис Уайтс по романа на Стефани Майер - “Здрач 2: Новолуние“, беше отличена за най-добър филм, за най-добра целувка, за най-добра женска роля на Кристен Стюърт, както и за най-добра мъжка роля и за световна суперзвезда, които получи Робърт Патисън.

Сред другите призьори са Анна Кендрик - най-добра изгряваща звезда във “Високо в небето“ и Зак Галифианакис - най-добра комедийна роля в “Последният ергенски запой“.

Награда за Най-добър злодей взе Том Фелтън (“Хари Потър и нечистокръвният принц“), за най-добра битка - Бионсе Ноулс, Али Лартър (“Обсебен“), за най-добро смайване: Кен Жонг (“Последният ергенски запой“), за най-добре изиграна уплаха: Аманда Сейфрид (“Тялото на Дженифър“), за най-корава звезда: Рейн (“Нинджа-убиец“).

Звезда на шоуто обаче стана Сандра Бълок, която получи най-голямата от филмовите награди на MTV - тази на поколението.

За доброто настроение на присъстващите в залата се погрижиха Дженифър Лопес, Кристина Агилера, Кейти Пери и Snoop Dogg. Парис Хилтън беше една от звездите в публиката. Тя предаде специални поздрави за България в ексклузивно интервю със Сабрина Паризи за предаването "Поверително от..." по НТВ.