Истината е, че никога не съм бил фен на електронната музика. С риск да ви подразня, ще ви разкажа за концерта на The Chemical Brothers през очите на човек, който вижда една лека носталгична романтика в това иначе впечатляващо светлинно шоу.

Вижте снимки >>

И докато трибуните на столичната "Арена Армеец" останаха полупразни, долу, на терена, феновете избухнаха в ритъма на най-новите парчета на Том Роуланд и Ед Саймънс.

Разбира се кулминацията дойде с началните бийтове на новата secret psychedelic версия на хита от 1999 "Hey Boy Hey Girl". Всички ние, които преди 20 години гледахме MTV в несвяст, помним отлично как това е парчето, което промени начина, по който възприемахме електронната музика.

Невероятната визуална презентация, която съпътстваше всяко едно от произведенията на британското дуо още повече екзалтира публиката, която не спираше да танцува.

Феновете, които са прекарали младините си по електронни партита, може би са се надявали, че ще се мятат цяла нощ под звуците на любимия си ритъм, но в случая станахме свидетели на един музикантски спектакъл, за който всеки може да каже: "Когато ходих на Chemical Brothers през 2019 г..." и да разкаже своята история за това галванизиращо преживяване.

И феновете така и не оставиха Том и Ед просто да напуснат залата, без излязат не на един, а на цели два биса и не пропуснаха да "подпалят" залата с хитовете си "Galvanize" и "Block Rockin' Beats".

Малко след шоуто, докато феновете се точеха по тесните тротоари около залата, страстите бяха охладени от проливен октомврийски дъжд, който даде възможност за импровизирани разговори с приятели и непознати, докато всеки си търсеше сухо местенце.

Преживяването си заслужаваше всяка една минута прекарана в залата заради леката носталгия по края на 90-те и началото на Милениума, заради провокацията, на която бяха подложени сетивата и разбира се, защото No Geography e най-якият албум на The Chemical Brothers през последните 10 години.