Не е лесно да си родител на тийнейджър. Осъзнах го преди два месеца, когато изживях нещо наистина разтърсващо. Но благодарение на ESCAPELLE успях да се справя с проблема и да се превърна в най-добрия приятел на дъщеря си.

Беше ден като всичко останали. Мая трябваше да си дойде от училище до половин час, а аз имах свободно време и реших да я изчакам. Предстоеше ми важна бизнес среща в офиса, но бях подготвила нещата предварително, затова не се притеснявах.

Чух, че вратата се отключва и извадих обяда от печката. Винаги се прибираше страшно огладняла.

Когато обаче я видях да влиза в кухнята, сърцето ми се сви. Нещо не беше наред. Очите й бяха зачервени. Погледът – помръкнал. Побързах да я гушна. Попитах я какво се е случило, а тя се разплака. През сълзи чух да казва, че я е срам да сподели. Обясних й, че няма нищо срамно и аз съм човека, на когото винаги може да каже всичко. Тя заплака още по-силно. После с много тих глас заразказва, че имало едно момче в училище, много се харесвали, снощи техните не си били вкъщи и те гледали филми. Стигнало се до секс. И Мая не беше сигурна дали презервативът не се е скъсал. Докато слушах, в сърцето ми се изсипаха гняв – към този безотговорен младеж, ужас, че нямам представа какво се случва в главата на детето ми, и страх, че може да провали живота си. В следващия миг обаче се мобилизирах. Намерих телефона на гинеколога ми и записах час по спешност. Човекът ни прие почти веднага. Първо влезе само Мая. Говориха около час, после повика и мен. Обясни ми, че няма нищо страшно и че нещата са поправими, защото сме дошли навреме. Посъветва ме да мина през аптеката и да взема ESCAPELLE – хапче за спешна контрацепция. Успокои ме, че е безопасно и безвредно - взето 72 часа след като е имало полов контакт, хапчето ви гарантира 95% предпазване от забременяване, каза гинекологът. После с усмивка ни изпрати да си ходим. Когато излязохме навън, Мая ме хвана за ръка. Отдавна не го беше правила. Почувствах се отново необходима и важна за моето момиче. След посещението ни в аптеката направихме нещо, което само приятелките правят заедно – ходихме на шопинг и ядохме сладолед!

За повече информация посетете официалния сайт escapelle.bg