Панахи няма право да работи в страната си и да пътува в чужбина, затова наградата прие племенницата му Хана Саейди, която играе във филма. "Неспособна съм да кажа и дума. Прекалено развълнувана съм", каза момичето през сълзи и размаха наградата. Филмът "Такси" е едновременно смешна и завладяваща хроника на иранското общество през преживяванията на шофьор на такси по улиците на Техеран. В главната роля е самият режисьор.

В модата отново имаше интересни решения. Повод за клюки станаха твърде дългата рокля "Dolce & Gabbana" на Хелън Мирън, която я спъна по стълбите, масово одобреното модно решение на Кейт Бланшет с "Живанши" и кукленската ретро рокля на Никол Кидман от "Валентино". Вижте снимки от червения килим >>

Наградата "Сребърна мечка" за най-добра актриса и актьор бяха присъдени на изпълнителите на главните роли от филма "45 години" Шарлот Рамплинг и Том Кортни. "Обикновено отличието за най-добър актьор и актриса не се присъжда на един филм. Това е доста рядко. Тоест ние сме уникални" - пошегува се Шарлот Рамплинг.