•    Деца обучават деца чрез най-новите методи в образованието;
•    Чрез изучаването на театър и изобразително изкуство децата се учат на качества като: свободно общуване с връстниците си, групово творчество, отговорност, инициативност, въображение;
•    Специална награда за най-талантливите – стипендия за целогодишно обучение „Талантът обича всяко дете“.


Фестивалът „Талантът обича всяко дете“ е част от съвместния проект „Талантът обича всяко дете“ на фондация „Фондацията“ и Академия Юнити. Фестивалът е кулминацията на целогодишен проект, когато деца от цялата страна получават свободен достъп до уъркшопите, на които се реализира новият метод на обучение “Деца обучават деца”.  Ако вашето дете рисува, танцува, обича да играе, да създава и да комуникира или проявява интерес към нови знания, запишете го за участие в уъркшопи по време на Фестивал „Талантът обича всяко дете“.

Основните направления са:
•    импровизационен театър;
•    изобразително изкуство.

Участие могат да вземат всички деца на възраст между 6 и 14 г.

Уъркшопите ще бъдат осъществени чрез метода „Деца обучават деца“ – ще са водени предимно от децата, обучавани в Летния лагер с изкуства на Академия Юнити, с помощта на техните преподаватели. Чрез открита комуникация и споделяне на знания децата ще имат възможността да излязат извън границите на общоприетото, да подходят с жизненост и страст към живота, с лекота да синтезират знания, да откликнат с радост и хумор.

Проектът „Талантът обича всяко дете“ изразява и един от най-важните аспекти, които следва да бъдат заложени в съвременното обучение на децата – развитието на ценности. Най-естественият начин за постигането на тези цели, е когато на децата се даде възможност да станат част от целия образователен процес – не само да бъдат обучавани, а и да обучават. По-големите предават знания на по-малките или деца от различни курсове обменят наученото помежду си. По този начин, децата могат сами да променят своята гледна точка на възприятие на един и същи процес – от една страна се разширяват способностите за възприемане, а от друга тези за интерпретация, комуникация, поемане на отговорност за изграждане на цялостен процес.

Разбира се всеки талант трябва да бъде стимулиран по някакъв начин. В уъркшопите на Фестивала ще могат да участват до  40 деца, като е необходимо предварително да се запишат. Всички записали се деца ще участват и в заключителната част на Фестивала – изграждане на обща Арт инсталация на тема „Новата планета Земя“, представяне на наученото през деня и ще получат награди.

Чрез участие във Фестивалa „Талантът обича всяко дете“, децата могат да участват за спечелване на специалната награда на Фондацията – стипендия „Талантът обича всяко дете“. В рамките на Фестивала, фондацията ще предостави 10 стипендии. Стипендията включва обучение в Академия Юнити, за учебната 2015/2016 година, в избран от детето курс: английски език, изобразително изкуство, драматичен или куклен театър.

Подарете на децата си приключение, изпълнено с веселие и хумор. Провокирайте потенциалите им! Фестивалът „Талантът обича всяко дете“ ви очаква на 08.08.2015 г., в гр. Добринище.
За повече информация и записване: www.thefoundation.bg