Разположен е на Околовръстния път, точно до ИКЕА, на границата между красивата природа и спокойствието на Витоша и динамиката, емоциите и енергията на големия град. От „пръв поглед“ и по местоположението, и по архитектурните му особености, и по външните му пространства се вижда, че е различен от останалите търговски центрове във вътрешността на София.
Още преди откриването му инвеститорите споделиха амбициите си това да не бъде просто поредният търговски център в София, а нещо много повече - да съчетава пазаруване със забавление и прекарване на свободното време със семейството и приятелите. Девет месеца по-късно Sofia Ring Mall вече доказва, че обещанието си е обещание. В горещите летни дни, тук можеш не само да пазаруваш, да се забавляваш, да пиеш кафе и да хапнеш докато гледаш към планината, да комбинираш с пикник на Витоша или просто да се заредиш с приятни емоции и да избягаш от шума, смога и темпото на града. В Sofia Ring Mall можеш да вдигнеш адреналина на картинг пистата, да се насладиш на нови и екстремни изживявания на първия по рода си офроуд терен в София или на фристайл зоната за маунтин байкинг.


Картинг пистата е разположена на едно от нивата на паркинга. Има 21 завоя и общата й площ е цели 7 500 кв.м. Всъщност това е най-голямата картинг писта на закрито в България. На офроуд терена вече няколко автомобилни компании представиха свои 4х4 модели в Sofia Ring Mall и дадоха възможност на посетителите за тест драйв и уроци по шофиране в нестандартна среда. Зоната за маунтин байкинг привлича все повече и повече байкъри и любители на този екстремен спорт. 

За най-малките в Sofia Ring Mall има уникален увеселителен парк - най-големият на закрито не само у нас, но и на целия Балкански полуостров. В него децата могат да се забавляват с много и различни атракциони като ледена пързалка, вело зона, въртележка, влакче, трамплини, надуваеми замъци и много други. За кино маниаците пък Sofia Ring Mall предлага мултиплекс от Cine‘ Grand с 10 зали и ВИП салони.

Посетителите на търговския център могат да използват безплатна автобусна линия от мертостанция „Бизнес парк София“ до мола. Пътниците в автобусите по тази линия могат да се возят в тях с велосипеда си или с домашния си любимец. Домашните любимци са добре дошли и в Sofia Ring Mall, придружавани от своите стопани.