bTV Media Group
Петър Михалчев показва ”рецептата на императора”
Шеф Петър Михалчев преподава Master Class за "рецептата на императора" от 21:00 часа в MasterChef по bTV.
В понеделник хоби-готвачите ще трябва да изберат една от три кутии на MasterChef без да знаят какво е тяхното съдържание. Личните кулинарни спомени на Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев ще разкажат историите за едно френско училище в Алжир, което е дало подходящ прякор на "енциклопедиста" в журито, мускалче с розово масло, което въплъщава стремежът за съхранение на българските традиции и японската котка-талисман Манеки Неко, символ на щастието и просперитета.
Претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лв. ще готвят специалетити от френската, българската и японската кухня за 60 минути, с които да покажат прецизност, техничност и модерна презентация.
Петър Михалчев ще окаже честта на шестима хоби-готвачи да им преподаде урок за приготвянето на есетра според "рецептата на императора” в своя MasterClass. "Чудовището" ще се превърне в главен герой сред агнешко було, патешки дроб, джинджифил, лимон, морско зеле, морски плевели, картофено нишесте, кориандър, пресен и див лук, хайвер, яйца, ферментирала соя, оцет за суши, горчица, трюфелово олио, трюфели, праз лук, водорасли, туршията на баба, темпура брашно, соев и териаки сос.
В последния кръг от елиминациите гладиаторите ще трябва да приготвят три гурме ястия – едното с „ябълката на любовта” – домата, второто – с патладжан, а третото – с комбинацията от червения и синия домат.
Претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лв. ще готвят специалетити от френската, българската и японската кухня за 60 минути, с които да покажат прецизност, техничност и модерна презентация.
Петър Михалчев ще окаже честта на шестима хоби-готвачи да им преподаде урок за приготвянето на есетра според "рецептата на императора” в своя MasterClass. "Чудовището" ще се превърне в главен герой сред агнешко було, патешки дроб, джинджифил, лимон, морско зеле, морски плевели, картофено нишесте, кориандър, пресен и див лук, хайвер, яйца, ферментирала соя, оцет за суши, горчица, трюфелово олио, трюфели, праз лук, водорасли, туршията на баба, темпура брашно, соев и териаки сос.
В последния кръг от елиминациите гладиаторите ще трябва да приготвят три гурме ястия – едното с „ябълката на любовта” – домата, второто – с патладжан, а третото – с комбинацията от червения и синия домат.