Около 50 процента от мъжете обичат да пазаруват дрехи, но повечето не харесват посещенията в стриптийз клубове..

Авторите на проучването са установили, че за мъжете е нещо нормално да казват "Обичам те", както и че на мнозина от тях се е случвало да плачат през последния месец.

И докато за повечето представители на силния пол е обичайно да използват одеколон, малцина са тези, които прибягват до употребата на изкуствен тен или боя за коса.

"Сред мъжете се прокрадва подозрението, че голяма част от нещата, които казват или правят, не се вписват в традиционната представа за мъжественост. В последно време понятието обаче придоби нов, по-широк и гъвкав смисъл. За поколения мъже традиционните "мъжки занимания" например са били колите и практикуването и гледането на спортове - това не се е променило. Други дейности и практики обаче придават по-гъвкаво и по-широко значение на понятието мъжественост", казва главният редактор на сп. "Ескуайър" Ричард Дормънт.

Мъжете например вече приемат за нормално да плачат, да използват овлажнители за кожа и продукти за коса, и в зависимост от възрастта да изпращат текстови съобщения със сексуално съдържание.

"За един мъж под 45 години е съвсем обичайно да праща сексуални SMS-и - нещо нетипично обаче за представителите на силния пол над тази възраст",
обяснява Дормънт.