Австралийски учени разкриха тайната на сексапилните жени - те изглеждат така, защото са загрижени за своя социален статус, съобщава изданието "Протоколи на Американската академия на науките".

За най-сексапилната жена в света през 2019 г. бе обявена манекенката Оливия Кулпо.

Вижте снимки >>

В него е поместена публикация на научен екип от университета в Сидни. Специалистите провели експерименти с участието на 300 жени. Те били разделени условно на няколко групи. Всяко съобщество било обозначено като принадлежащо към дадена страна със своите социално-икономически условия. На участничките било съобщено в какви условия на живот попадат според правилата на играта. След това екипът им задал един и същ въпрос - какво биха облекли за разходка или за парти. Предлагали се няколко варианта - от скромни тоалети до секси и предизвикателни одежди.

В края на експериментите била констатирана интересна закономерност. Жените, хипотетично поставени в страни със силно социално неравенство, редовно залагали на сексапилните тоалети, като отделяли голямо внимание на физическата си привлекателност. Учените стигнали до извода, че по този начин дамите се опитват да се изкачат в кариерното си развитие и да подобрят материално своя живот, пише БТА.

Било отчетено, че жените считат ефектната външност за важно преимущество. Изследователите признали, че това е разумна стратегия, но съветват представителките на нежния пол да не се съсредоточават само върху сексуалния елемент, защото той може да се превърне в психологически проблем.