Теорията за края на света тази година не стресна влюбените в Бургас. Рекордните за града 23 двойки избраха днешната дата, за да сключат граждански брак в морския град. Причината са повтарящите се цифри на 12.12.2012 година, за които мнозина смятат, че ще им донесат късмет и благополучие в съвместния живот.

„Запознахме се чрез кумата, тя е нашата обща позната. Нямаше нещо специално, казахме си, защо не е на 12.2012. Всъщност предложението дойде от мен май", сподели една от младоженките пред БНТ.

Влюбената двойка запазила час за бракосъчетанието точно за тази дата преди повече от 6 месеца. Следващата дата с повтарящи се числа тази година е 20 декември, но за нея има заявени едва две бракосъчетания, обясниха от ритуалната зала.

В София брачните двойки днес нараснаха с около 60.

Годеници от Враца споделиха пред bTV: „Искахме да е в 12 часа, 12 минути и 12 секунди. За съжаление нямаше такава възможност, но датата си остава, и за нас тя е важна, защото следващата такава дата сигурно ще е три хиляди и не знам си коя, пък дотогава не ми се чака”.

Репортерката на bTV във Варна Нивелина Няголова се ожени днес в 12 часа за Николай Иванов. Кметът Кирил Йорданов изпълни лично ритуала.

В Москва са сключили брак над 1000 двойки. В столицата на Филипините Манила се състоя групова венчавка на 300 влюбени двойки в голям търговски мол. Вижте снимки >>