В началото стриите са тъмно лилави, с времето избледняват, като накрая остават по-светли от останалата кожа и не потъмняват когато се излагате на слънце. Обикновено хората се интересуват от това как се премахват вече появили се стрии. За съжаление, тази задача е много трудна и на помощ идват различните лазери. Много по-лесно, евтино и здравословно е да се погрижите изобщо да не се появят стрии, пише Tialoto.bg. Затова е необходимо да се поддържа еластична кожа с упоритост и постоянно мазане.

За бременните, които си знаят със сигурност, че ги очаква промяна в теглото, мазането трябва да започне още от първия месец на бременността. Много подходящи са естествените масла, които можете да намерите в био-магазините и аптеките. Топ 3 масла против стрии са зехтин, бадемово масло и кокосово масло.

Зехтин


Единственият недостатък на зехтина като козметика против стрии е, че попива малко по-бавно. Затова слагайте по малко и да масажирайте, докато се усвои от кожата.

Бадемово масло

Фаворит в домашната грижа за подхранване на косата и миглите. Маслото спомага за образуването на колаген в кожата, също така ускорява възстановителните процеси в кожата.

Кокосово масло

Буркан от това масло замества нуждата ви от крем за лице, балсам за коса, лосион за тяло и мазнина за готвене. Съдържа повече от 90% сурови наситени мазнини — важен и ценен строителен материал за всяка клетка в човешкото тяло.